Jak zacząć z wyścigami?

05 Kwi 2014, 23:43

Tak jak w temacie - chciałbym zacząć ścigać się na torach, lecz nie wiem zupełnie jak zacząć i chciałbym się zapytać co i w jakiej kolejności mam zrobić aby rozpocząć moją przygodę z wyścigami ;)
Otóż z informacji które ja się znalazłem
1. pierwsze co muszę zrobić to zapisać się automobilklubu i zapłacić za uczestnictwo
2. wtedy mając klub mogę przystąpić do egzaminu uzyskania licencji kategorii B.
3. co dalej?

jak-zaczac-z-rajdami-vt44521.htm
w tym temacie zostało wszystko ładnie opisane co i jak trzeba zrobić aby ścigać się w rajdach, czy mógłby ktoś napisać coś takiego tylko że odnoście torów? ;)

czy mogę normalnie "z ulicy" jechać na taki egzamin? trzeba jeździć w KJS jak w przypadku rajdów? Jaki samochód potrzeba do takiego egzaminu? O ile w rajdach ma się team i pilota, to w wyścigach torowych są ligi np. porsche, volkswagen, kia, jak się "dosteje" do takich rozgrywek, a także jakie są koszty wyścigów samochodowych, bo przypuszczam że wyższe niż rajdowych?
jarr25
Obserwowany

Zdjęcia: 0
Auto: nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...