Jak znieść współwłasność auta?

24 Wrz 2008, 20:16

Witam!

Kupując auto chciałem płacić mniejsze składki więc umowa kupna sporządzona była na 2 właścicieli, czyli na mnie i teścia. Teraz chciałbym żeby samochód był tylko moją własnością tylko jak to zrobić? Czy teść musi napisać darowiznę, że zrzeka się połowy auta na moją rzecz? Czy musi mi go sprzedać? Czy może jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie? Proszę o pomoc, bo kogo bym nie zapytał każdy ma inny pomysł. :?

Dzięki i pozdrawiam
luckyluck2000
Nowicjusz

24 Wrz 2008, 21:05

WItam, tesc musi napisac karteczke o darowiźnie... najlepiej, zebys miał kilka wersji .. w sensie - darowizna ze oddaje swoją połowe auta, inna wersja ze oddaje środki wydane na kupno samochodu zebys pare razy nie biegał. Ja takze chcialem sie wypisac z dowodu, jako ze AC dzieki mnie w liberty było prawie o 100% wyższe :) Wsio zalezy na jakiego urzednika trafisz ... dlatego radze miec choćby te 2 wersje .. bo mnie sie czepali. Pani nawet zadała pytanie .. dlaczego chce sie wypisac z dowodu .. to uzyskała odpowiedz " ze kolor sie mi nie podoba" i wykresiła mnie grzecznie : ) ogolnie mowiac ... nic trudnego. Pozdrawiam
Amoralez
Nowicjusz

26 Wrz 2008, 09:41

no własnie tak myslałem, że najbliżej prawdy jest wersja z darowizną. Dzieki za pomoc, pozdrawiam!
luckyluck2000
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...