JAK ZREGENEROWAC AKUMULATOR

03 Sie 2012, 21:35

Witam mam Opla Astre Bertone Cabrio 1.6 16v, Akumulator jest na tyle w slabej kondycji ze gdy zgasze samochod i zostawie na wlaczonytch swiatlach to po 15min go nie odpale, podobnie jest z tym gdy dach otwieram na zgaszonym silniku, moge juz potem samochodu nie odpalic... Akumulator bede musial wymienic przed zimą, to jest pewne ale zeby jweszcze do tej zimy dojezdzic jest jakis sposob na jego krótka trwała regenracje? Musi byc to pomysł za kilka złotych bo dokładanie bibuły nie ma sensu skoro itak, itak trzeba bedzie kupic nowy :)

Co myslicie o aku ZELOWYCH?

poznalem ich historie u znajomego ktory kupil octavie 4x4 z zelowym aku od policji z niemiec... W zimę założylem sie z nim o flache że odpali mi pajero 3.0l na zgaszonym silniku przy moim padnietym aku do 0 i przepierniczyłem... zgasił samochod odpalil moje pajero na kable i jeszcze pozniej swoja skodzinke... a kreska od stanu ladowania w moim starym pajero po podlaczeniu samych kabli skoczyła na full 1/1... Jesli ktoś wie jaki aku ma byc w oplu astra 1.6 16v 2001r i wie ile kosztuje akie cudo to bede bardzo wdzieczny...
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

03 Sie 2012, 21:46

to nie ma nic wspólnego z tym jakiego rodzaju jest akumulator tylko w jakiej kondycji i jakiej pojemności :wink:
a żelówki mają jedną dość dużą wade, szybciej gubią prąd od kwasiaka klasycznego zwłaszcza na mrozie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesienne liście - piękne i niebezpieczne
    Choć kolorowe liście to urokliwy element jesieni, może on stać się przyczyną zagrożenia na drodze. Na mokrych liściach auto łatwo traci przyczepność, mogą one też przykrywać nierówności czy dziury, a nawet uszkodzić ...