Jak zrobić wydech w TDI?

22 Mar 2008, 19:53

chce zrobić wydech w TDI jak to mam zrobić żeby fajnie chodził??
Piotrek1234
Nowicjusz

22 Mar 2008, 20:12

nic prostrzego

[link do oferty na Allegro wygasł]

kupujesz i masz :D
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

22 Mar 2008, 23:53

ale bedzie głosno chodził??
Piotrek1234
Nowicjusz

23 Mar 2008, 00:26

bedzie dawał basowym dzwiękiem jak ch...a :D
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

24 Mar 2008, 12:54

robienie wydechu w TDI jest ogólnie bardzo ciężkie ( żaden tłumik raczej nie da dobrego efektu na tym silniku) w zasadzie możesz popytać się w specjalistycznych sklepach lub warsztatach które zajmują się tuningiem .... Tam na pewno doradzą tobie, wszystko wytłumaczą i coś zaproponują ;-)
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

24 Mar 2008, 14:15

Tuning diesli a już robienie w nich sportowego wydechu - nigdy mi sie to jakoś nie widziało...
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...
    Żółta naklejka PLK PKP - krzyż św. Andrzeja
    Być może nie wszyscy wiedzą, że w roku 2018 PLK PKP zapoczątkowało akcję " żółta naklejka PLK " O co chodzi? O ważną rzecz, ratującą zdrowie a nawet życie. Jak wszyscy uczestnicy ruchu drogowego wiedzą, a przynajmniej ...

31 Mar 2008, 18:57

Ogólnie tuning w turbo dieslu to niezła sprawa, szczególnie chip tuning. Co do wydechu to jedynie sportowy ale dedykowany. A jak masz nim jeździć w trasy to lepiej nie kombinuj ;) Jak Ci buczy w kabinie tak przez 200km to nie jest miło ;)
k_maro01
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecinek

31 Mar 2008, 23:16

k_maro01 napisał(a):Ogólnie tuning w turbo dieslu to niezła sprawa, szczególnie chip tuning. Co do wydechu to jedynie sportowy ale dedykowany. A jak masz nim jeździć w trasy to lepiej nie kombinuj ;) Jak Ci buczy w kabinie tak przez 200km to nie jest miło ;)

Jeśli chodzi o buczenie....to nie całkiem tak jest...dużo zależy od wyciszenia kabiny..Ale ogólnie można powiedzieć że słynnej pyrkotki diesel'a nie da się zagłuszyć xD :D co najwyżej możesz zrobić głośny wydech a odgłos diesla'a i tak zostanie...
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Kwi 2008, 18:39

conest997 napisał(a):Jeśli chodzi o buczenie....to nie całkiem tak jest...dużo zależy od wyciszenia kabiny..Ale ogólnie można powiedzieć że słynnej pyrkotki diesel'a nie da się zagłuszyć xD :D co najwyżej możesz zrobić głośny wydech a odgłos diesla'a i tak zostanie...

Dokładnie. Chyba że bierzemy pod uwagę najnowszego turbodiesla z najnowszym systemem common rail ale i tak to nie ta charakterystyka silnika!
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

01 Kwi 2008, 20:33

arek_89 napisał(a):Dokładnie. Chyba że bierzemy pod uwagę najnowszego turbodiesla z najnowszym systemem common rail ale i tak to nie ta charakterystyka silnika!

zgadzam się w 100 % :wink: ....według mnie najlepiej robi się wydech w benzynie...tylko na tych silnikach uzyskujemy piękne brzmienie .... a Diesel ...to Diesel :D
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Kwi 2008, 21:00

Diesel wg mnie ma ładny głos sam w sobie. Jeśli chodzi np o V6 to więcej gazu i miód na moje uszy :) co do wydechów itd nie bardzi jestem za..nie podoba mi się to
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

02 Kwi 2008, 19:32

Bryann napisał(a):Diesel wg mnie ma ładny głos sam w sobie. Jeśli chodzi np o V6 to więcej gazu i miód na moje uszy :) co do wydechów itd nie bardzi jestem za..nie podoba mi się to

Jak by nie było Diesel ma coś w sobie... ale każdy ma swój gust ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Kwi 2008, 22:30

A nie lepiej założyć tylko ładną końcówkę w chromie?
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001