Jaka instalacja do floty Hyundai i20 II generacji

09 Wrz 2015, 12:54

Witam, jak w temacie. Jaka instalacja będzie najlepsza do floty Hyundai i20 II generacji , 2015 rocznik, silnik 1,2 (nauka jazdy). Zależy mi na doborze najlepszej instalacji i najbardziej zaufanego i w pełni profesjonalnego zakładu na terenie Warszawy. Oczywiście czas wykonania jest również na cenę złota. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi
suderte
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 10 1987
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Juke
Silnik: 1,6 litrów
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

10 Wrz 2015, 00:17

Co do wyboru podzespołów to nie mogę się wypowiedzieć, ale od siebie z pierwszej ręki mogę Ci polecić warsztat na Al. Krakowskiej, przed przecięciem z obwodnicą południową jadąc w stronę Okęcia. Warsztat sąsiaduje chyba z firmą [reklama]. Niestety w tej chwili nie pamiętam adresu.
Jest to autoryzowany serwis STAG'a. W tym roku zakładałem u nich gaz do swojego samochodu i jestem w 100% zadowolony.
Dodatkowo panowie tak estetycznie wszystko poukrywali pod maską, że ostatnio na przeglądzie diagnosta nie mógł znaleźć parownika. :D

EDIT: Znalazłem na google mapach. Niewielki żółty budyneczek tuż przed ekranami. Al. Krakowska 14.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

10 Wrz 2015, 12:11

Proponuję udać się do serwisu [reklama] możesz tam liczyć na fachową radę i obsługę .
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 11 Wrz 2015, 09:44, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
tami
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1931
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Warszawa
Silnik: 2,5
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Wrz 2015, 19:50

Proponuje skontaktować się z ASO Hyundaia w tej sprawie. Jeśli chodzi o Hyundaya i Kia czyli auta koreański to do silników 1.2 (i20, venga, rio) dedykowane są instalacje BRC, nie traci się wtedy gwarancji na jednostkę napędową, a dodatkowo zyskuje gwarancje i assistance na instalację gazową. Sama instalacja jest naprawdę sprawdzona, dodatkowo zalecana przez producenta, jeśli zamontujesz coś innego to można się pożegnać z gwarancją, a przy aucie flotowym jest to chyba ważne, zwłaszcza nauka jazdy. Jeśli chodzi o montaż to z reguły wykonywany jest w następujacy sposób. Tu masz dla przykładu filmik z gazeo.pl

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

11 Wrz 2015, 13:12

Tak jak wyżej, ja bym montował BRC Sequent 24
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

16 Wrz 2015, 15:27

A to trzeba w ASO Hyundaia czy są jakieś warsztaty które takie luksusy mogą zapewnić? W sensie brak utraty gwarancji? Bo wątpię żeby w ASO ktoś mi to zrobił jakoś szybko... Tam ostatnio na wymianę klocków czekałem 4 godziny...
suderte
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 10 1987
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Juke
Silnik: 1,6 litrów
Typ: Inny
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są korzyści z jazdy hybrydą?
    Coraz większa liczba kierowców przekonuje się o zaletach napędu hybrydowego. Korzyści finansowe wynikające z niewielkiego spalania to dopiero początek. Coraz większe zainteresowanie społeczeństwa jakością powietrza ...

16 Wrz 2015, 19:00

Jeśli chodzi o gwarancję na sam silnik to chyba tylko przez ASO, (w Hyundaiu jest chyba 5 lat) i oni wtedy zaproponują autoryzowany warsztat montujący BRC. Wtedy zachowasz gwarancję na jednostkę napędową i dodatkowo zyskasz gwarancję 2 letnią na instalację gazową i Assistance na instalację. Jeśli zrobisz poza ASO, to tylko przez warsztat który ma autoryzację Czakramu. Wtedy również masz gwarancję na instalację gazową na 2 lata i jesteś objęty programem Assistance (50 salonów w Polsce). Tutaj masz link do wszystkich autoryzowanych punktów montujących BRC. http://www.lpg-brc.pl/index3.html. Jeśli zaś chodzi o czas to z reguły trwa to ok 2 dni (montaż plus regulacja), jeśli jest sprawny zespół i kilka osób to nawet w 1 dzień. Natomiast jeśli chodzi o terminy to bywa różnie. Dobry montażysta jest z reguły obłożony terminami, ale czasami warto na niego poczekać.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

16 Wrz 2015, 21:59

Kolega lotek dobrze mówi, ja zapytam swojego montażysty u którego montowałem jak by to wyglądało, jak coś się dowiem to Ci napiszę;)
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008