Jaka instalacja gazowa do Skoda Octavia 1.4 TSi 2011?

22 Cze 2023, 01:05

Cześć szukam sprawdzonej instalacji do octavii 1.4tsi CZCA. Jaką polecacie? jak koszta i spalanie
braciak1002
Obserwowany

22 Cze 2023, 09:33

Silnik z tym kodem ma moc 125KM. Patrząc na spalanie to dolicz sobie do tego co masz teraz jakieś 15% to wyjdzie ci ilość gazu na 100km czyli jak aktualnie średnio pali ci 8 litrów to gazu będzie w granicach 9,2 litra. Co do kosztów takiej instalacji to pewnie około 4500zł zależy od komponentów i lokalizacji warsztatu w Polsce :) warto jakiś sprawdzony wybrać i tak żebyś miał niedaleko do nich z domu.

Możesz wybrać dwa rodzaje instalacji: Pierwszy w fazie ciekłej VI generacji gdzie gaz jest podawany przez wtryskiwacze benzynowe i generalnie na benzynie jeździsz tylko jak skończy ci się gaz lub jak przełączysz sam na takie zasilanie. Druga tańsza opcja to instalacja z dotryskiem benzyny np. Stag 400 DPI lub BRC SQ SDI 2.0.

Ja bym postawił chyba przy wyborze na Stag 400 DPI i wtryski AC-02/03 oraz reduktor KME Tur. Generalnie poszukaj warsztatu gdzie instalują np Staga i poproś niech coś zaproponują i podeślą Ci specyfikację komponentów do tego silnika z wyceną.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Cze 2023, 01:01

ja montowałem w *** w Białymstoku, jestem bardzo zadowolony, bezawaryjna. wszystko mi wytłumaczyli, co prawda nie do 1.4tsi tylko do Ssanyonga swojego, ale słyszałem, że mają też instalacje do innych silników, polecam sprawdzić
gizigizi
Obserwowany

28 Cze 2023, 19:22

Cześć, mam identyczny silnik, tylko ze w Leonie. Spalanie tak jak kolega wyżej wspomniał jest w granicach od 9 do 10l w zaleznosci od jazdy. Swój gaz zakładałem w *** po rekomendacji kolegi, super obsługa, prawie 70 tys km i bezawaryjnie, szybko założona instalacja
lokatel144
Nowicjusz

28 Cze 2023, 19:29

a nie *** :P ?
lokatel144
Nowicjusz

29 Cze 2023, 08:48

lokatel144 napisał(a):a nie ***
Raczej nie bo nawet nie wiemy co tam masz założone :mrgreen: do tego dwie osoby piszą podobnie do siebie o tej samej firmie wiec wygląda to na słabą reklamę :wink:

Warsztatu w którym założymy gaz szuka się w swojej okolczy, jak najlepszego bo nikt nie będzie jeździł na przeglądy na drugi koniec Polski czy jakiś ewentualnych problemów.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...
    Systemowe rozwiązania przyszłości Webasto
    Niemiecka firma Webasto, znana Polakom przede wszystkim z produkcji urządzeń ogrzewania postojowego, montowanych w samochodach osobowych i ciężarówkach, działa również w wielu innych dziedzinach motoryzacji. ...

29 Cze 2023, 20:14

założony mam np. sterownik eg injecto, na resztę musiałbym zerknąć do dokumentów bo nazw nie pamiętam. Akurat polecam to z czego jestem zadowolony i znam z autopsji :)
lokatel144
Nowicjusz

30 Cze 2023, 08:56

lokatel144 napisał(a): Akurat polecam to z czego jestem zadowolony i znam z autopsji
No to się chwali. Wrzuć całą specyfikację instalacji bo na pewno się przyda skoro u Ciebie się sprawdza :ok:
Rokiko
Forumowicz VIP