Jaką instalację zamontować do VW Caddy 1.4 TSI 125 KM ?

08 Sty 2020, 22:07

Chciałbym założyć instalację w VW , samochód prawie nowy , silnik 1.4 TSI 125 KM 2019 R Przejechane 40 tys km .
Marekdom
Obserwowany

09 Sty 2020, 10:56

Masz tu bezpośredni wtrysk więc instalacja musi być V generacji z dotryskiem benzyny żeby chronić wtryskiwacze benzynowe. Widzę że robisz spore przebiegi 40tyś. km / rok to w takim przypadku szybko ci się zwróci jej montaż. Trzeba tylko znaleźć dobrego gazownika który porządnie założy i dobierze instalację do tego silnika.

Z tego co pamiętam do tego silnika tylko w wersji 150KM Octavia była dostępna jako nowa z instalacją LPG. Dealerzy montowali tam instalację Landi Renzo. Jeżeli chodzi o koszt to musisz liczyć się z wydatkiem na poziomie około 5 tyś. zł. Ja myślę że dobry rozwiązaniem w przypadku tego silnika była by instalacja STAG 400 DPI.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Sty 2020, 00:05

Marekdom napisał(a):Chciałbym założyć instalację w VW , samochód prawie nowy , silnik 1.4 TSI 125 KM 2019 R Przejechane 40 tys km .

czym nowsze auto na bezpośrednim wtrysku tym trudniej założyć instalację co by spełniała wszystkie oczekiwania użytkownika (małe spalanie PB, brak błędów w pojeździe itp.) Zanim założysz dowiedz się czy już takie auto było robione i jakie faktycznie jest spalanie PB
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

25 Sty 2020, 18:13

Dzwoniłem w parę miejsc i znalazłem też coś takiego ?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Czy jest tak wspaniale jak na tym filimie ? Czytałem sporo pozytywnych opinii jakie jest wasze zdanie ?
Marekdom
Obserwowany

25 Sty 2020, 21:58

Równie dobrze zobacz sobie jeszcze instalację BRC SDI 2.0. Będziesz miał dużo lepsze wtryskiwacze niż Medy.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6

26 Sty 2020, 21:06

Marekdom napisał(a):Czytałem sporo pozytywnych opinii jakie jest wasze zdanie ?

nie wiem gdzie czytałeś te opinie (pozytywne) nawet pod samym filmem jest komentarz że te silniki na PB szybko kończą swój żywot..
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...