Jaka jest przyszłość motoryzacji elektrycznej?

30 Lis 2023, 11:29

Czy elektryczne samochody są przyszłością motoryzacji? Podzielcie się swoimi przemyśleniami na temat rozwoju i popularności pojazdów elektrycznych.

Na dzień dzisiejszy nie stać mnie na takie auto elektryczne ale jak widać wszystko się zmienia w stronę takich samochodów i być może niedługo nie będziemy mieli wyjścia.
Dawid35
Nowicjusz

30 Lis 2023, 11:42

Dawid35 napisał(a):Czy elektryczne samochody są przyszłością motoryzacji?

Napewno nie. Dlaczego?
Dawid35 napisał(a):Na dzień dzisiejszy nie stać mnie na takie auto elektryczne

No właśnie. Jaki odsetek polek i polaków ( :lol: ) stać na kupno elektryka i potem na jego serwisowanie?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Lis 2023, 11:55

MotoAlbercik napisał(a):Napewno nie. Dlaczego?
Tylko patrząc na całokształt tego co się dzieje wszystko dąży do elektryków. Mam wrażenie że jak się zaczął szał z tymi samochodami to i prąd bardzo podrożał itd.
Dawid35
Nowicjusz

30 Lis 2023, 12:01

Wszystko ma swoje konsekwencje. Obecnie jazda elektrykiem się nie opłaca. Raz, że są dużo droższe. Dwa, że są droższe w utrzymaniu ( np. "tankowanie" i "spalanie" ). Trzy, jest problem z ich naprawą, bo jest mało mechaników z uprawnieniami elektrycznymi ( a takowe są wymagane do naprawy tych samochodów ), a co za tym idzie tacy mechanicy też się cenią ( wyrobienie uprawnień nie jest za darmo :wink: ). Cztery, ich naprawa też nie jest prosta, a to ciągnie za sobą koszta.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000