Jaką mazdę wybrać?

22 Mar 2018, 02:36

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Która jest najbardziej godna uwagi?

Jeśli żadna napisz czemu i poproszę bardzo o link do wiarygodnej :naughty: mazdy6/3 I generacji na terenie zachodniopomorskim i okolice. Może być automat , może być manual.

Zaznaczam że to wasza decyzja która dla was bedzie najlepszym wyborem więc proszę o wstrzymanie sie z odpowiedziami typu "Coś wiecej, czy ma być eko" :mrgreen:

Oraz czy może być na pierwszy samochód automat? (prawo jazdy zdawałem manualem) czy to nie wpłynie na przyszłą jazde manualami :roll:
sarutobi15
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 12 2016
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Mar 2018, 17:19

Pierwszą to zignoruj od razu. Auto odkupione od prywatnej osoby w PL celem zarobku. Trójka już sprzedana. Ta z Kołobrzegu ma tak wyciągnięte zdjęcia, że nie widać jak blacha. Ostatnia może nawet.
Ale wiesz, że te Mazdy benzynowe są super bezawaryjne, ale diesle już takie nie są i łatwo je zatrzeć. Wystarczy trochę brudu i przytyka się prawidłowy obieg oleju. Zależy dużo jak ktoś wcześniej to serwisował. Poza tym szóstek masz dużo do wyboru na forum Mazdy i tam kupisz pewniejszą, niż tak z ogłoszenia.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi

22 Mar 2018, 19:24

prosiłbym o linka przekierowującego na sprzedaże mazdy na fourm ;)
sarutobi15
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 12 2016
Przebieg/rok: 4tys. km
Typ: Sedan/Limuzyna

22 Mar 2018, 20:08

Kolego wybieraj auta które mają zaznaczoną opcję "bezwypadkowy", no chyba, że auto powypadkowe też wchodzi w grę.

Z tym, że wtedy 13999zł za Mazdę 6 z 2007 roku będzie nierealne ...
tomekdk

23 Mar 2018, 11:39

sarutobi15 napisał(a):prosiłbym o linka przekierowującego na sprzedaże mazdy na fourm ;)

Proszę: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewforum.php?f=78

Nawet są dwie ciekawe teraz ogłoszone. Tylko jak widzisz 2006 to prawie 17tys. Ta druga z 2004 bez felg i hamulców od MPS do wzięcia jest kilka tysięcy taniej z tego co autor tam napisał.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi

19 Kwi 2018, 22:50

Mi to najbardziej podobają mi się mazdy m6. Nawet byłem już parę miesięcy temu na jazdach próbnych, w końcu odłożyłem temat na później, teraz ma wychodzić nowy model na 2018 więc warto poczekać :D Generalnie polecam bardzo m6, świetnie się prowadzi, tak jak reklamują - Drive Together, bardzo fajnie czuje się to auto na drodze.
Krewkinani
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 12 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...

19 Kwi 2018, 23:11

tomekdk napisał(a):Z tym, że wtedy 13999zł za Mazdę 6 z 2007 roku będzie nierealne ...

Dokładnie,znam temat bo kolega szuka auta dla siebie do 25k i sporo 6 z tego roku oscyluje w granicach 17-20k ale oczywiście nawet za te 20k idzie trafić na minę (sami się przekonaliśmy).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012