Zakup nowego auta - mazda 3?

09 Kwi 2018, 22:06

Witam wszystkich na forum. Jeżdżę passatem B6 - ogólnie jazda tym autkiem sprawia mi przyjemność, ma fajne przyspieszenie, lekko się prowadzi, ale przyszedł czas na zmiany. W pierwszej chwili naturalny wybór padł na kolejną generację passata B8, ale jak już zmieniać auto, to może i markę? Sytuacja w rodzinie uległa zmianie i nie potrzebuję już auta wygodnego dla całej rodziny na długie jazdy, potrzebne mi auto na dojazdy do pracy i po mieście, może więc zejść z klasy D o oczko niżej i kupić mazdę 3 za to wypasioną po zęby a w podobnej cenie co passat B8 w skromniejszej wersji? Ma bardzo ładny wygląd, ale czy nie odczuję dyskomfortu przesiadając się na auto niższej klasy? Silnik też byłby słabszy 120KM, ale w testach i opiniach jest bardzo chwalony. Auto ma posłużyć mi 7, 8 lat, czy możecie coś poradzić, czy dorze robię decydując się na mazdę 3?
Koda1
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 07 1994
Auto: VW B6
Silnik: 160kM TSI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...