Jaka Navi do 700zł?

30 Maj 2019, 19:10

Witam. Jaką navi polecacie do 700zł ( allegro). Zależy mi aby miala dozywotnia aktualizacje map np. Jak tomtom 4x w roku.
Lolek94
Obserwowany

31 Maj 2019, 09:30

Z tą dożywotnią aktualizacją to będzie ciężko znaleźć coś sensownego i tu chyba wgrywają mapy google i np. android auto który teoretycznie nie jest dostępny w naszym kraju bo nie można go pobrać ze sklepu playa ale zainstalowana aplikacja z pliku z tego co wiem działa bardzo dobrze.

W twoim przypadku skupiłbym się na jakimś fajnym urządzeniu pod nawigację, a jednym z takich jest np. NAVITEL T757. On też ma zainstalowane mapy Navitela z dożywotnią aktualizacją ale masz też możliwość wrzucenia innych map a z tego co wiem urządzenie fajnie się sprawdza.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Lip 2019, 13:12

Witam
Jeśli poszukuję Pan czegoś w granicy 700 zł polecałbym sprawdzić Garmina DriveSmarta 55 . Urządzenie posiada mapę Europy z dożywotnią aktualizacją ( średnio 3-4 do roku ) . Prosty w obsłudze nie tracący na jakości sprzęt godny polecania .
Abcgps
Obserwowany

Miejscowość: Poznań

05 Lip 2019, 14:40

Jeśli chodzi tylko o auta osobowe to sam porzuciłem standardowe nawigacje na rzecz map googla. Zainstalowane są na każdym współczesnym smart fonie aktualizowane są regularnie dodatkowo mamy do dyspozycji informacje o korkach. Podczas jazdy proponowane są ewentualne szybsze trasy. Są informacje o korkach i mapy automatycznie wyznaczają objazdy. Jedyny mankament to brak informacji o radarach i patrolach jednak niedługo ma być to dostępne też w Polsce. Usługa ta dostępna jest już np w Anglii i się sprawdza(mam znajomych w Anglii) więc niedługo będzie dostępna też w Polsce. Na ten moment jest Yanosik. Z tego co się orientuje ma być niedługo wprowadzony podział też na samochody ciężarowe. Ja jeżdżę już trochę korzystając z nich i jestem zadowolony.
raficar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Bmw e90
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2006

19 Lip 2019, 16:37

raficar napisał(a):więc niedługo będzie dostępna też w Polsce
Jest dostępna już możesz zgłaszać wypadki i fotoradary czy kontrole prędkości :)
raficar napisał(a):Na ten moment jest Yanosik
Korzystałem i jakoś nie bardzo mi pasuje ta aplikacja (przereklamowana) dużo lepiej jeździ się na mapach google.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Nissan LEAF - Czy wiesz, że...
    1. Korzystając z wyjątkowej aplikacji CARWINGS , kierowca może "zadzwonić" do swojego samochodu, aby sprawdzić stan naładowania akumulatora lub wyszukać w pobliżu stację ładowania, skorzystać z usługi Google Send-To-Car, ...