Lokalizator GPS

29 Sty 2017, 17:26

Cześć, noszę się z zamiarem kupna lokalizatora do auta, słyszał ktoś o czymś takim, jak to działa? Chodzi mi, żebym za pomocą komórki znalazł auto. Co możecie doradzić?
Pyreks
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

19 Lut 2017, 10:13

Napisz może coś więcej, co oczekujesz i jaki mniej więcej masz budżet. Ja mogę Ci powiedzieć, że mam coś w tym rodzaju... Takie pudełeczko jest zamontowane w aucie, ma ono kartę sim. Komunikuje się ze mną za pomocą komend sms, opcja bardzo fajna. ( reklama )
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Wrz 2018, 09:00, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Pitszi
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 18 11 1970
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Meriva II
Silnik: 1.4 ECOTEC
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2017, 08:18

Witaj. Ja akurat po namowach kolegi zdecydowałem się na system radiowej lokalizacji ( reklama ) zamiast tradycyjnego GPS. Temu znajomemu ukradli auto 2 miesiące temu i dzięki temu systemowi odnaleźli je po 2 dniach. Może warto skorzystać z tej opcji ? Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Wrz 2018, 09:00, edytowano w sumie 1 raz
verti2
Nowicjusz

Auto: Skoda

23 Lut 2017, 15:59

Uniwersalnym urządzeniem jest lokalizator gps firmy 9 reklama ) . Jest niewielkich rozmiarów i idealnie nadaje się do wykorzystania w samochodzie, zarówno od śledzenia trasy i jej późniejszego odtworzenia, jak i jako zabezpieczenie w razie kradzieży. Bateria trzyma długo, a dokładność położenia można określić do kilku metrów. Tak wygląda to urządzenie. Jak widać jest również wyposażony w przycisk alarmowy SOS.

( reklama )
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Wrz 2018, 09:01, edytowano w sumie 1 raz
maryjusz
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 03 2009
Auto: Toyota Avensis

28 Lut 2017, 20:01

Podobno lokalizator GPS łatwo jest zagłuszyć i współcześni złodzieje nie mają z tym problemu. Słyszeliście może o systemie 9 reklama ) ? Ja się bardziej nad tym zastanawiam. Na stronie mówią, że jest to system radiowy, lokalizuje pojazd z dokładnością do 3cm, ma własne zasilanie i działa nawet w parkingach podziemnych. Może ktoś posiada?
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Wrz 2018, 09:01, edytowano w sumie 1 raz
grimsch
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2005
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: VW Passat B5
Silnik: 2,5TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

25 Kwi 2017, 11:42

Tak, ja słyszałem. I ten Gantrack to żaden system radiowy, tylko zwykły lokalizator GPS wciskany naiwnym za grubą kasę. A wystarczy zajrzeć do regulaminu ( reklama ), żeby się przekonać, że mam rację: ( reklama )
Wynika z tego, że to zwykły GPS, który wysyła swoją pozycję raz dziennie, więc jest nawet mniej skuteczny, niż lokalizator kupiony u Chińczyków za 100 zł, albo nawet od telefonu z lokalizatorem :P oszuści.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Wrz 2018, 09:02, edytowano w sumie 1 raz
Wazowski
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 19 03 2006
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Gruba odzież, a nurkowanie podczas hamowania
    Gdy na zewnątrz panują niskie temperatury, większość osób wsiada do samochodu w zimowym ubraniu, często składającym się z wielu warstw. Nie jest to jednak ani wygodne, ani bezpieczne, szczególne w przypadku ...

04 Maj 2017, 13:43

Hmm uważam że nie warto wydawać na to kasy, moim zdaniem to będzie nieskuteczne.
Grozer
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 10 2005
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: RENAULT MEGANE SPORT
Silnik: 1.6B
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

25 Wrz 2017, 22:45

Ja doradzę Ci firmę [...], ponieważ mają szeroką ofertę usług takich jak: precyzyjna lokalizacja, kontrola zużycia paliwa, zdalny odczyt tachografu itp. Mają swoją siedzibę w kilku miastach.
kamil6565
Nowicjusz

Auto: Renault megane

14 Lis 2017, 10:21

Mój szef do firmy od razu wziął pięć urządzeń ( reklama ) i po chyba teraz czwartym miesiącu trzymają się okej. Tzn nie szwankują i nie ma z nimi problemu. Dodam, że dalej jak do Niemiec i Czech nie jeździmy.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 28 Wrz 2018, 09:03, edytowano w sumie 1 raz
Maniek011
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: focus
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 1999

01 Mar 2018, 16:36

Zamontowałem sobie do auta system zabezpieczającego przed kradzieżą . To świetna sprawa , lokalizator GPS daje możliwość namierzenia pojazdu w przypadku kradzieży. .
kuto21
Nowicjusz

Auto: Skoda fabia

03 Kwi 2018, 13:22

GanTotal wygląda ciekawie szczególnie ze względu na parametry czyli jednocześnie wysyłany sygnał GPS oraz sygnał radiowy. Wydaje mi się, że jest to dobry kierunek zważając, że złodzieje powoli zaczynają dysponować takim sprzetem że tradycyjne lokalizatory GPS to trochę za mało.
DooD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1,8 20V

10 Kwi 2018, 13:44

Powyżej ktoś wkleił regulamin Gannetu, z którego jasno wynika, że to zwykły gps, więc bez problemu można go zagłuszyć, ponieważ namierza po GPS. A po drugie, przestańcie spamować. Na jeden wątek pięć wpisów ganetu. Tacy słabi jesteście, że trzeba wszędzie zaśmiecać spamem?
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

03 Lip 2018, 09:45

Moja firma zaopatrzyła samochody w lokalizatory GPS (nazwę firmy mogę polecić na PW). Są one o tyle uniwersalne, że dostarczają mi wielu informacji na temat auta, jak chociażby stan paliwa czy lokalizacja aut. Dzięki temu chaos w mojej firmie znacznie się zmniejszył. Uważam, że jest to bardzo fajne rozwiązanie dla firm.
Jacus64
Nowicjusz

31 Gru 2018, 19:08

Niby narzędzie do kontroli ale i planowania przedewszystkim , fajna funcja dla kierowców np u Transmobil antywłamaniowa, czy możliwość łączenia siena lini spedytor kierowca.
mistrzkiero
Nowicjusz

13 Mar 2019, 16:04

Znajomy polecił mi (nazwę firmy mogę polecić na PW) i w sumie na razie od pół roku jesteśmy zadowoleni nic się nie psuje, a i systemy są proste w obsłudze.
dawidbus
Nowicjusz