Jaka nawigacja do 1500 zł ?

23 Sie 2010, 13:54

czajanik: no ja też wątpię :) ale jak już ktoś odświeżył stary wątek, to możemy kontynuować temat navi, co w ogóle sądzicie o nawigacjach przystosowanych do fonów, ostatnio trochę słychać na ten temat (Orange zdaje się coś wprowadzał niedawno), zdaje egazmin, czy lepsza jednak tradycyjna nawigacja?
drajwer89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Sie 2010, 21:20

Kiedyś chciałem używać w Orange ale moim zdaniem koszty były zbyt duże a że nie lubię wozić kilku urządzeń ze sobą to kupiłem Samsunga I780 i mam wszystko w jednym :smile:
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

10 Wrz 2010, 15:40

Artek, Orange oferuje nawigację na telefon, nie potrzebujesz żadnych dodatkowych urządzeń.
Wysyłasz tylko smsa, ściągasz program na telefon i już korzystasz.
Nie wiąże się to z żadnymi dużymi kosztami. Np. możesz aktywować sobie pakiet na 7 dni za niecałe 10zeta z wliczonym już transferem danych.
Ściągasz mapy z aktualną sytuacją na drogach i wiesz jak masz jechać, omijając zakorkowane ulice.
Tyle jeżeli chodzi o teorię, wyczytaną na stronie www operatora :)
Zastanawiam się tylko, jak to w praktyce zdaje to egzamin?
Ktoś z tego może korzystał?
drajwer89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Wrz 2010, 18:08

drajwer89 napisał(a):(...)
Nie wiąże się to z żadnymi dużymi kosztami. Np. możesz aktywować sobie pakiet na 7 dni za niecałe 10zeta z wliczonym już transferem danych.(...)

Czyli ok. 40zł. miesięcznie. Po roku kilkaset złotych. Za te pieniądze można mieć typową nawigację, która jest zdecydowanie wygodniejsza niż te w telefonie.
Navi w telefonie się może dobrza sprawdzać ale na wędrówkach pieszych czy rowerowych. W samochodzie lepiej mieć typową nawigację.
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

14 Wrz 2010, 16:29

Lucky-man: 10zł dotyczy tylko i wyłącznie tygodniowego pakietu nawigacji w Orange.
Jeżeli ktoś chce wykupić sobie usługę na dłuższy okres np. miesiąc, rok to ceny są odpowiednio niższe. ( 25zł za m-c).
Sądzę że taka nawigacja komórkowa, jest dobrą alternatywą dla wszystkich tych, którzy nie chcą od razu wydawać kilkuset złotych na specjalistyczne urządzenie nawigacyjne, z którego będą korzystać dość sporadycznie.
Wiadomo, że każdy wybiera rozwiązanie dopasowane do swoich indywidualnych potrzeb.
drajwer89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Maj 2011, 23:48

Witam, mam nawigację 5 cali od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty i jestem z niej bardzo zadowolony.
Standardowo wgrana mapa Polski jest dobra, nie ma większych problemów z wyszukiwaniem trasy, ani z skokami nawigacji (w niektórych bywają spore różnice), głośniki mówią głośno i wyraźnie, ekran też nie przyprawia mi problemów z odczytaniem tego co chcę wiedzieć (w końcu dlatego wziąłem 5 cali).
Do tego nawigacja jest odblokowana, więc jak nie spodoba ci się standardowa mapa to możesz łatwo zainstalować inną.
W sumie polecam zainteresować się tym produktem, nie miałem żadnych problemów z wysyłką od norpen007
Ostatnio edytowany przez arekk10, 20 Maj 2011, 00:46, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trójkołowe pojazdy elektryczne Toyota "i-ROAD"
    Wiele mówi się dziś o nowych koncepcjach organizacji transportu miejskiego, inteligentnych miastach, oraz innowacjach mających zrewolucjonizować komunikację w dużych aglomeracjach. Konkretne przykłady takich zmian ...