Nawigacja do 200zł

04 Kwi 2010, 21:26

Witam,

poszukuję nawigacji samochodowej do kwoty 200 zł.
- Nawigacja koniecznie bez zbędnych bajerów typu gry itp.
- Odtwarzanie plików mp3 - mile widziane choć nie jest to priorytetem
- Powinna mieć przede wszystkim dobre i darmowe (lub łatwo dostępne :smile: ) mapy, porządnie wskazywać trasę i być w miarę wytrzymała.
- Ekran - ważne aby był wyraźny i czytelny przy mocnym słońcu

Z góry dzięki za wszystkie propozycje
Shiffer
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

04 Kwi 2010, 22:20

Cóż ci tu będziemy radzić, w tej kwocie wyboru nie ma, oby jakąkolwiek znaleźć. Poszukaj na allegro, ceneo.pl itp. może coś będzie do tej kwoty.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

04 Kwi 2010, 23:08

A zakładając że zniosę limit cenowy, istnieje jakaś dobra nawigacja wg kryteriów które podałem wyżej za stosunkowo niską cenę? I jakie ogólnie polecacie nawigacje, warte swojej ceny?
Shiffer
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

04 Kwi 2010, 23:53

Pozgłębiaj tajniki wiedzy :mrgreen:
wszystko zależy od stopnia legalności twojej mapy, sam odbiornik z bylejaką mapa kupisz nawet za 180PLN, potem rozblokować kupić karte pamięci i wgrać co dusza zapragnie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Kwi 2010, 10:42

albo lark freebird 35.7 sam używam od dłuższego już czasu i jestem zadowolony tak jak kolega wyżej napisał kupujesz kartę 1GB plus trochę czasu i masz co tylko dusza zapragnie :D
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

05 Kwi 2010, 10:57

Luke16 napisał(a):1GB
jak się spodoba może być mało :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
    Nissan Juke Nismo
    Nissan Juke Nismo obrazuje ducha innowacji i wzbudza zainteresowanie, dzięki któremu koncepcja Nismo stała się jedną z najbardziej uznawanych nazw w sportach samochodowych oraz w grach. Wprowadzając markę Nismo do ...

05 Kwi 2010, 11:47

pocieszny, podałem wersję ekonomiczną :D ja mam 2GB :D i starcza :P
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

05 Kwi 2010, 12:14

u mnie 8 jest zapełnione pod korek ;) ale ja navi wykorzystuje nie tylko do jazdy po czarnym,
idealnie jest mieć 2gb bo większośc obecnie dobrych map jest rozmiarów 1,5-1,7GB
pocieszny
Forumowicz VIP

13 Kwi 2010, 22:04

Nawigację do 200 złoty to chyba będziesz musiał zdecydować się na jakiś mniejszy wyświetlacz, wiem ze jest np nawigacja Vordon 3,5 cala za jakies 160 zł chyba także sprawdz to sobie
motofreak
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

19 Maj 2011, 00:19

Polecam tą nawigację: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Wgrana mapa jest co najmniej dobra, moduł GPS też jest dobry (znaczy się moim zdaniem jest dość precyzyjny, choć oczywiście zależy to od miejsca gdzie jesteśmy). Ekran jest czytelny a głos z nawigacji wyraźny i głośny, bezproblemowo gmerało mi się w ustawieniach w czasie postoju, niestety w czasie jazdy jest znacznie gorzej (dotykowy ekran wymaga odrobinę przyzwyczajenia, a na wybojach ciężko o precyzję - dodam że robiłem to także jako pasażer, jest łatwiej niż z kierownicą w ręku, ale nadal trochę brakuje do mojego pełnego zadowolenia z funkcji głaskania).
Dodatkowe zalety które nie bardzo miałem okazję wykorzystać, a są wymienione u sprzedawcy:
- odblokowane urządzenie - wgrana mapa jest na tyle dobra że nie widzę potrzeby jej zmiany, niby i tak jest łatwiej niż z zablokowaną, ale nie chce mi się z tym bawić, szukać lepszej...
- oglądanie filmów (jestem w samochodzie, dzieciaki mają DVD przenośne, ja mam kierownicę)
- słuchanie muzyki (MP3) - od tego mam radio
- podłączenie kamery cofania - nie mam takowej
- gry - prowadzę, jak chcę pograć to mam do tego lepszy sprzęt niż nawigację
- oglądanie wgranych zdjęć - nie wiem po co mi to, mam aparat, komórkę...

Małe a upierdliwe wady:
- brak ładowarki domowej (trzeba albo w samochodzie, albo z kompa, łatwo można kupić zasilacz do którego się wpina USB, ale i tak uważam że to błąd)
- bateria trochę za krótko trzyma, mogli dać lepszą skoro wrzucili duży ekran...

To by było chyba na tyle. Z wysyłką nie miałem problemów, ale trzeba trochę poczekać aż przyjdzie - wysyłka z Chin. Tak czy inaczej polecam tą navi z droptrend.com
Ostatnio edytowany przez arekk10, 19 Maj 2011, 07:45, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl