Jaka nawigacja do 300zł

27 Sie 2010, 13:43

Witam
Nie znam się na nawigacjach, więc proszę o poradę. Mam zamiar kupić nawigację samochodową do 300zł. Mam na oku goclever 5066. Czy to byłby dobry wybór. Może macie jakieś inne propozycje.
halinin67
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

30 Sie 2010, 13:46

Ja mam Mio Moov 200 chyba... I jestem bardzo zadowolony, ekran może nie jest duży, ale większy mi nie potrzebny, a sama nawigacja działa bardzo dobrze, szybko przelicza trasy na nowo, jeśli się pojedzie inaczej i na internecie dość często są aktualizowane mapy, które można ściągać za darmo... Jednym słowem - dobrze wydane pieniądze. Tylko to jest chyba ze 350zł...
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

31 Sie 2010, 11:51

Oglądałem nawigację kolegi Goclever 5010 tylko, że z mapą Europy. Wpisałem trasę, którą niedawno pokonałem poprowadził mnie tak samo jak googlemaps, ale jak zmieniłem żebym jechał przez pewne miasto to już poprowadził mnie tak jak ja jechałem. Nawigacja wydaję się być prosta w obsłudze a mapa dość dobra jak na taką w zestawie. Myślę że goclever 5066 z mapą polski to też będzie dobry wybór nawet bez zmiany mapy bo tak jak już mówiłem nie chcę używać piratów.
Przez rok mam aktualizację mapy za free.
halinin67
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

31 Sie 2010, 12:23

halinin67 napisał(a):Oglądałem nawigację kolegi Goclever 5010 tylko, że z mapą Europy. Wpisałem trasę, którą niedawno pokonałem poprowadził mnie tak samo jak googlemaps, ale jak zmieniłem żebym jechał przez pewne miasto to już poprowadził mnie tak jak ja jechałem. Nawigacja wydaję się być prosta w obsłudze a mapa dość dobra jak na taką w zestawie. Myślę że goclever 5066 z mapą polski to też będzie dobry wybór nawet bez zmiany mapy bo tak jak już mówiłem nie chcę używać piratów.
Przez rok mam aktualizację mapy za free.

Ja nie używam piratów, mam oryginalną nawi z oryginalnymi mapami, które mogę aktualizować za darmo chyba 2x w roku na stronie dystrybutora... Albo jakoś tak :wink:
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

18 Maj 2011, 23:15

Polecam nawigację 7 cali od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Wgrana mapa jest co najmniej dobra, moduł GPS też jest dobry (znaczy się moim zdaniem jest dość precyzyjny, choć oczywiście zależy to od miejsca gdzie jesteśmy). Ekran jest czytelny a głos z nawigacji wyraźny i głośny, bezproblemowo gmerało mi się w ustawieniach w czasie postoju, niestety w czasie jazdy jest znacznie gorzej (dotykowy ekran wymaga odrobinę przyzwyczajenia, a na wybojach ciężko o precyzję - dodam że robiłem to także jako pasażer, jest łatwiej niż z kierownicą w ręku, ale nadal trochę brakuje do mojego pełnego zadowolenia z funkcji głaskania).
Dodatkowe zalety które nie bardzo miałem okazję wykorzystać, a są wymienione u sprzedawcy:
- odblokowane urządzenie - wgrana mapa jest na tyle dobra że nie widzę potrzeby jej zmiany, niby i tak jest łatwiej niż z zablokowaną, ale nie chce mi się z tym bawić, szukać lepszej...
- oglądanie filmów (jestem w samochodzie, dzieciaki mają DVD przenośne, ja mam kierownicę)
- słuchanie muzyki (MP3) - od tego mam radio
- podłączenie kamery cofania - nie mam takowej
- gry - prowadzę, jak chcę pograć to mam do tego lepszy sprzęt niż nawigację
- oglądanie wgranych zdjęć - nie wiem po co mi to, mam aparat, komórkę...

Małe a upierdliwe wady:
- brak ładowarki domowej (trzeba albo w samochodzie, albo z kompa, łatwo można kupić zasilacz do którego się wpina USB, ale i tak uważam że to błąd)
- bateria trochę za krótko trzyma, mogli dać lepszą skoro wrzucili duży ekran...

To by było chyba na tyle. Z wysyłką nie miałem problemów, ale trzeba trochę poczekać aż przyjdzie - wysyłka z Chin. Tak czy inaczej polecam tą navi od norpen007
Ostatnio edytowany przez arekk10, 19 Maj 2011, 06:44, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

20 Cze 2011, 21:07

Ja mam tą Vordona: http://droptrend.com/product-pol-159-NA ... ROPY-.html i jestem jak najbardziej zadowolony.
Dobrze odczytuje pozycję, nie zamula i nie ryczy "zawróć" przez 15 minut po tym jak przegapię zakręt, głośniki nie charczą a na ekranie wszystko ładnie widać.
Ma też sporo nieprzydatnych gadżetów typu odtwarzanie filmów, oglądanie zdjęć itp...
Ogólnie wszystko uważam za jak najbardziej sprawne.
Wady: plastik nie jest najlepszej jakości, ale trzyma się nieźle, no i wysyłka z Chin... Dotarło bez problemów, ale jednak trochę to trwało.
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl