Pocieszny ale szczerze powiedz ile trzeba spędzić na AM czasu i ile km przejechać, żeby ją skonfigurować? Moim zdaniem mnogość tych funkcji tylko zaciemnia główny powód istnienia nawigacji - trafianie do celu. Ja siedziałem po kilka godzin za każdym razem zanim wyruszyłem, kopałem w tych opcjach i za każdym razem kiedy wyjechałem musiałbym się zatrzymywać i coś w niej poprawiać. AM to raczej mapa dla hobbisty niż człowieka w biegu. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać co do wyższości MM nad AM ale najnowsza MM 6.4 prezentuje poziom i bazę adresów nie gorszy od AM a może nawet lepszy. Radzę sprawdzić
Dyskutowanie o tym co jest lepsze przypomina mi dyskusję, czy lepszy jest linux czy windows. Niby linux jest lepszy ale trzeba sporo trudu włożyć w to, by go odpowiednio skonfigurować i sporo trzeba poświęcić czasu na necie na znalezienie odpowiedzi, które nie zawsze trafiają w nasze potrzeby. Myślę że podobnie jest z nawigacją i mapami. Ale jeśli nie wiemy co wybrać, to najlepiej wybrać jaką kolwiek nawigację z czytnikiem kart i przetestować sobie mapy wg własnych oczekiwań. Z tego co wiem to lark nie robi z tego problemu, z innymi to nie wiem.