Jaka nawigacja gps do 300zł

29 Maj 2009, 17:36

ekran panoramiczny, wielki
możliwość odtwarzania filmów mp3
co najlepiej kupic za ok 200-300zł?
piotrauto
Stały forumowicz

29 Maj 2009, 20:25

Chyba masz za mało kasy , zwłaszcza na ten : wielki ekran panoramiczny . Szukaj w używkach . Na allegro być może coś znajdziesz .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

29 Maj 2009, 21:17

bonifacy napisał(a):Chyba masz za mało kasy , zwłaszcza na ten : wielki ekran panoramiczny . Szukaj w używkach . Na allegro być może coś znajdziesz .

Nie zgodzę się z tą opinią .... mogę śmiało polecić Lark 35.3 co prawda ten model nie ma panoramicznego ekranu ale jest inny model też Lark 43.0 Panorama - dlaczego polecam Larka ??? a bo dlatego, że miałem już różne nawigacje - od 1400zł do tych najtańszych !! Panasonic Strada, Tom tom ,ASUS+R700 ,Mio Moov 360 4.3", Pentagram [P 5210] Nomad naprawdę miałem wiele gps-ów, i powiem tak ,, większość z nich ma procesor 400 mhz, różniący się jedynie detalami technicznymi - ludzie którzy zwracają uwagę tylko na prędkość CPU nie mają pojęcia co kupują, większość z nich ma ten sam rodzaj odbiornika gps- SiRF Star III - jednak wszystkie działają praktycznie tak samo - kwestia oprogramowania !! - którego w internecie jest ogrom !! posiadam larka 35.3 z automapą 5,5,1 Europa - również na larku mam zainstalowanego Igo, oraz tom toma z których praktycznie nie korzystam , używam tylko Auto mapy ! - bardzo dużo jeżdżę i w Polsce i zagranicą i nigdy mnie automapa nie zawiodła ! - moim zdaniem NIE MA KOMPLETNIE sensu wydawać więcej kasy niż kosztuje lark ponieważ czy to asus czy mio czy inna paść to praktycznie działa to tak samo - różnice są znikome w przeliczaniu trasy na większych odległościach z punktu a do punktu b. Na larku jest system Windows CE, można na nim instalować przeróżne oprogramowanie które w większości jest darmowe, mam np, painta, mnóstwo gier, odtwarzacze filmów, mp3, w sumie to co na zwykłym komputerze, -system również wygląda dla laika jak normalny Windows milenium lub np. 2000. szczerze polecam ... bo warto ;-)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

30 Maj 2009, 08:26

O tym,jaką nawigację kupić w tym przedziale cenowym i co zrobić,żeby była taka jak te droższe już pisaliśmy mnóstwo razy.Wystarczy poszukać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2009, 12:25

Zobacz sobie ranking nawigacji (najczęściej kupowanych) bo można tam znaleźć sporo modeli w tym przedziale cenowym. Na przykład BLOW GPS43V z Automapą i funkcjami multimedialnymi. Oczywiście licz się z tym, ża za taką cenę sprzęt niekoniecznie musi być na lata.
nowa :)
milanogirl
Nowicjusz

04 Cze 2009, 09:42

adam-and1 napisał(a):mogę śmiało polecić Lark 35.3

To jest ten model co dają do neostrady, czy coś mi się myli... :?: :?:
crazyman
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

KWID CONCEPT - solidny i jednocześnie zabawny wygląd
    Samochód KWID CONCEPT, został zaprezentowany podczas Salonu Samochodowego w Delhi w 2014 roku. Postanowiliśmy go Wam przedstawić ponieważ jest Sympatyczny, a przy tym auto ma budzący poczucie solidności design, w połączeniu ...
    Automatyczny system wzywania pomocy po wypadku
    Toyota, Lexus i Honda biorą udział w pilotażowym programie w Japonii, którego zadaniem jest automatyczne wezwanie pomocy, kiedy dochodzi do wypadku. Nowością w stosunku do tego rodzaju systemów działających w różnych częściach ...

04 Cze 2009, 11:43

crazyman napisał(a):
adam-and1 napisał(a):mogę śmiało polecić Lark 35.3

To jest ten model co dają do neostrady, czy coś mi się myli... :?: :?:

niestety nie ....dają bodajże larka ale inny model ...
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)

05 Cze 2009, 10:47

Aha, a orientujesz się, który z tych larków dają do neo?
crazyman
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 13:09

akurat do 300 zł to nawet jest spory wybór nawigacji, ja się zdecydowałem akurat na Vordona , na poczatku była to mało znana firma , ale teraz widzę, że mają wzięcie te nawigacje, ja kupiłem swoją za 289 zł za 5 calowy ekran także naprawde warto
motofreak
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

01 Kwi 2010, 14:56

ponawiam temat
szukam nawigacji w cenie 200-300zł
ekran panorama 4,2-5cali
ważne zeby miala funkcje odtwarzania mp3, filmów i gry
piotrauto
Stały forumowicz

08 Maj 2011, 22:13

Polecam nawigację od allegrowicza norpen007: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Już jakiś czas mi bardzo dobrze służy: wybiera szybkie trasy, działa precyzyjnie, dołączona mapa jest dobra, a głośniki nadają wyraźnie.
Wady: nieco spartański design menu urządzenia (mapa jest już gładsza), bateria dość szybko się wyładowuje.
Nie miałem problemów z wysyłką ani kontaktem, jeszcze raz polecam.
Ostatnio edytowany przez arekk10, 11 Maj 2011, 23:43, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

16 Lis 2016, 11:23

Bardzo fajna i dobrej jakosci nawigacje kupilem za troszke ponad trzy stowki z goclever. Smiga bardzo sprawnie a korzystam z niej praktycznie caly czas, wg mnie jedna z najwiekszych zalet jest to, ze ma duzy i bardzo czuly na dotyk ekran.
Tomas44
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 06 1997
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Nissan Qashqai
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

27 Wrz 2017, 00:24

Ja korzystam z nawigacji Modecom i bardzo sobie ją cenię. Przede wszystkim za płynność działania i intuicyjny interfejs. ja mam dokładnie taki model: modecom freeway sx2 hd
felek71
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 07 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Polonez