Jaką nawigacje kupić VORDON - LARK 50,2 ???

11 Kwi 2010, 15:44

Witam zastanawiam sie nad zakupem dwóch nawigacji bardzo serdecznie prosze was
o pomoc która z tych nawigacji wybrać :

A wiec zastaanwiam sie miedzy nawigacja tą LARTK 50,2

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
.

A nawigacją firmy VORDON

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na koniec dodam jeszcze że nawigacja ta jest mi potrzebna do wycieczki poznań
- Monaco . Tak wiec w przypadku larka musiał bym zainstalowac chyba inna mapę
z mapami europejskimi.

Jescze raz wszystkim dziekuje z góry za odpi prosze o jakieś sensowne argumenty przemawiające za daną nawigacją.
andachiel
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

13 Kwi 2010, 20:50

Przyznam się szczerze , że wiele razy spotkałem się z takim porównaniem, że ludzie zastanawiają się nad zakupem tych dwóch nawigacji, chyba wynika to z ceny . Ja jestem użytkownikiem nawigacji Vordon i jestem bardzo zadowolony, dobry sprzęt, niska cena, mapa wgrana fabrycznie też nie zła bo z NaviteQa, ale oprócz tego wgrałem sobie Auto Mapę, duży wyświetlacz bo wziąłem sobie to 5 cali, także ja polecam
motofreak
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

26 Lip 2010, 09:27

Ja nie bardzo rozumiem dlaczego ktoś wybiera pomiedzy tymi dwoma. Jedynym argumentem moze byc tu cena, ale uwazam ze to powazny blad przy zakupie nawigacji. Wprowadzenie w blad albo brak sprawnosci oznacza dosc duzy koszt bledu w wielu przypadkach. Po co w takim razie kupowac Larka lub Verdona? Jesli chodzi o Larka to jeszcze moze jest kilka osob i mialy szczescie ze na tej nawigacji cos sprawnie dziala ale jesli chodzi o Verdona toz to chinski chalm jakich wiele, z przekonaniem graniczacym z pewnoscia mozna powiedziec ze to bedzie egzemplarz wadliwy. Moim zdaniem najlepiej kupic cos odblokowanego, zwlaszcza wspolpracujacego dobrze z Automapa, z tego co wiem to ostatnio Automapa wycofala sie ze wspierania Larka, wiec tez nie wiadomo jak nowe aktualizacje beda sobie na tym radzic. Moj samochod jest prowadzony od 1,5 roku przez Q1 NavRoad z AutoMapa. System sie sprawdza dobrze. Jesli ktos chce cos tanszego to NR460 tez ma dobre opinie i odblokowany system. Ogolnie naprawde odradzam wam chinszczyzne bo wielu moich znajomych sie bardzo zrazilo ogolnie do nawigacji przez takie tanie wynalazki.
Spilman007
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

02 Sie 2010, 18:48

Witam. Prosta sprawa jak się wybiera !!!
Cena noj mogę powiedzieć że serwis !!!
kupiłem VORDON 5" używałem 3 miesiące z wielkim zadowoleniem (przejechałem Francję, Niemcy i Włochy) był super na mapach od sprzedawcy. ALE STŁUKŁEM DOTYK PRZEZ PRZYPADEK. Wystarczyło zadzwonić pod 505-943-007 i miły serwisant wymienił wysyłkowo za 100 zł w ciągu dwóch dni !!!!!!!! Gdzie w innym serwisie na mieście powiedzieli ze koszt to ponad 200 zł (głupota).
Gość z serwisu bez problemu odbierał telefony, można było się dogadać tak że cała zabawa trwała nie cały tydzień i miałem sprzęt w domu :grin:
Kupcie sobie tomtoma wydając 1500 zł i macie to samo a jaki serwis drogi!! Dla znajomego też zamawiam vordona 5" bo wiem ze jak mi się Spier.....li to bez problemu mi naprawią.

:razz: :razz:

[ Dodano: 3 Sierpień 2010, 09:15 ]
VORDON MAM I SIĘ CIESZĘ Z NIEJ, PISZĘ TO CZĘSTO BO JESTEM MILE ZASKOCZONY, TYM ZE SERWIS MAJA FAJNY. "Witam. Prosta sprawa jak się wybiera !!!
Cena noj mogę powiedzieć że serwis !!!
kupiłem VORDON 5" używałem 3 miesiące z wielkim zadowoleniem (przejechałem Francję, Niemcy i Włochy) był super na mapach od sprzedawcy. ALE STŁUKŁEM DOTYK PRZEZ PRZYPADEK. Wystarczyło zadzwonić pod 505-943-007 i miły serwisant wymienił wysyłkowo za 100 zł w ciągu dwóch dni !!!!!!!! Gdzie w innym serwisie na mieście powiedzieli ze koszt to ponad 200 zł (głupota).
Gość z serwisu bez problemu odbierał telefony, można było się dogadać tak że cała zabawa trwała nie cały tydzień i miałem sprzęt w domu
Kupcie sobie tomtoma wydając 1500 zł i macie to samo a jaki serwis drogi!! Dla znajomego też zamawiam vordona 5" bo wiem ze jak mi się Spier.....li to bez problemu mi naprawią.
"
alosa
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

20 Cze 2011, 21:04

Ja mam tą Vordona: http://droptrend.com/product-pol-159-NA ... ROPY-.html i jestem jak najbardziej zadowolony.
Nie wiem jak sprawują się Larki, ale ta dobrze odczytuje pozycję, nie zamula i nie ryczy "zawróć" przez 15 minut po tym jak przegapię zakręt, głośniki nie charczą a na ekranie wszystko ładnie widać.
Ma też sporo nieprzydatnych gadżetów typu odtwarzanie filmów, oglądanie zdjęć itp...
Ogólnie wszystko uważam za jak najbardziej sprawne.
Wady: plastik nie jest najlepszej jakości, ale trzyma się nieźle, no i wysyłka z Chin... Dotarło bez problemów, ale jednak trochę to trwało.
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

24 Cze 2011, 20:06

A ja mam problem z odczytywaniem przez VORDONA MapyMap. System widzi kartę ale jej n ie odczytuje. W instruckji nie ma żadnych danych na temat wgrywania nowych map a korzystanie z serwisu kosztuje. Poza tym mój Vordon lubi zawieszać się przy wyłączeniu silnika samochodu.
kalejas
Obserwowany

Auto: TOYOTA AURIS
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...
    Podsumowanie i wyniki Night Power 2016
    Kolejna impreza przygotowana przez Night Power już za nami. Organizatorzy tym razem przygotowali więcej atrakcji niż to było w latach ubiegłych, mogliśmy oglądać wyścigi na 1/8 mili które zostały zorganizowane na ulicy ...

17 Kwi 2015, 19:47

Nawigację Vordon polecił mi kumpel, który nawigację tej firmy posiada od prawie 2 lat. Jest z niej bardzo zadowolony, a że zna się na tym to postanowiłem też wypróbować. Dodatkowo skusiła mnie cena produktu. Jak do tej pory jestem szczęśliwym posiadaczem nawigacji firmy Vordon i nie zamieniłbym jej na żadną inną. Polecam!
kamilstachura
Nowicjusz

Auto: Opel Zafira