Nawigacja GPS

25 Sty 2010, 13:43

jak wyżej szukam nawi do 400zł z mapą polski tylko

znalazłem takie, jak macie inne propozycje to piszcie tylko takie sprawdzonie a nie z allegro skopiowane linki

co o nich sadzicie (urządzenie ,mapa)
1. MIO MOOV 500 GPS
2. PENTA P5210
Toretto

26 Sty 2010, 08:58

Z tego co czytałam na forach przed zakupem swojej, to Mio ba bardzo dużą awaryjność. A Pentagram to najniższa półka. Polecałabym TomToma albo Garmina, za tą kwotę już kupisz. Co powiesz na Garmin Nuvi 200 EE? W promocji, bardzo dobre parametry, mapa Polski i Europy, także wschodniej. Dużo użytecznych rozwiązań, poczytaj sobie w specyfikacji, jedynie pamięć mała, ale nie można mieć wszystkiego. Zawsze możesz dokupić. Myślę, że to okazja.
Ostatnio edytowany przez Kobra81, 27 Sty 2010, 00:56, edytowano w sumie 1 raz
Kobra81
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

03 Lut 2010, 15:04

Hejka. Z tych dwóch na pewno pierwsza lepsza - Garmin rzeczywiście jest raczej z niższej półki. Nie spotkałam się ze złymi opiniami o MioMoov...razem z TomTomem to najpopularniejsze navi ostatnio...Ja bym Cie jeszcze podrzuciła takiego TomToma . Jak za taką cenę i w tym przedziale o którym mówisz to jest ok.
For-Sys
Nowicjusz

Miejscowość: krakow/lzn

13 Maj 2011, 01:10

Ja polecam nawigację 4,3 cala od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a trochę kilometrów z nią nabiłem. Uważam że sam GPS jest czuły, wgrana standardowo mapa Polski i Europy (przy czym testowałem tylko Polski, nie jeździłem jeszcze z nią za granicę) jest co najmniej dobra. Nawet kiedy przegapimy jakiś skręt nawigacja nie każe nam natychmiast zawrócić, niestety moja poprzednia nawigacja miała ten problem, potrafiła to robić przez dobrze ponad kilometr, po czym wyznaczała nową trasę, co mieliła przez następny kilometr, tutaj szybciutko wyznacza nam nową trasę chwilkę po minięciu zakrętu który mieliśmy zrobić.
Głośniczki dają radę, mówią głośno i wyraźnie, ekran też jest przejrzysty, nawigacja fabrycznie odblokowana.
A teraz wady...
Bateria jest dość słaba, w zasadzie polecam ją prawie cały czas trzymać w gnieździe zapalniczki, drugą poważną wadą jest długi okres czekania na przesyłkę, ja czekałem odrobinę ponad dwa tygodnie (wysyłka z Chin).
Tak czy inaczej uważam że nawigacja od norpen007 jest godna uwagi.
Ostatnio edytowany przez arekk10, 14 Maj 2011, 07:12, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

13 Maj 2011, 08:21

Kolego zaczynasz spamować i robić reklamę.
Nie dość że chcesz na siłę wcisnąć ludziom shit - bo Vordon takim jest bez wątpienia - to jeszcze łamiesz regulamin forum.
Następnym razem będzie warn!
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Kwi 2015, 19:50

Nie spodziewałem się tak dobrego urządzenia za taką cenę. Szczerze polecam zakup nawigacji Vordon. Nawigację polecił mi kumpel, który posiada już GPSa tej firmy od ponad dwóch lat. Jak dla mnie ma ona same zalety, nawet bateria jest wytrzymała, co rzadko się zdarza.
kamilstachura
Nowicjusz

Auto: Opel Zafira
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...
    Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...