Jaką nawigację kupić za ok. 400zł

29 Lis 2011, 23:50

Witajcie,
zamierzam kupić nawigację w granicach 300zł. Niestety do tej pory z nawigacją miałem do czynienia jedynie w telefonach (najpierw na Windows'ie AutoMapa, aktualnie SygicAura pod Androidem) dlatego chciałbym, aby ktoś z was doradził mi jaką wybrać, ewentualnie czym się sugerować. Chodzi mi tu zarówno o firmę jak i o system samej nawigacji, co takie nawigacje aktualnie posiadają (gdzieś słyszałem o radiu, kartach zewnętrznych pamięci, wi-fi?) i czego mogę po niej oczekiwać (dla porównania SygicAura pod Androidem z 1GHz chodziła bez porównania płynniej od AutoMapy na 500Mhz Windowsie).

czy MIO Spirit 487, to dobry wybór? Czym różni się np. od Lark 50.1? Wybrałem te dwa modele do porównania, bo po przeczytaniu wielu odpowiedzi na podobne pytania, najczęściej pojawiały się wśród tych "proponowanych".

I co to znaczy, że nawigacja jest odblokowana?
Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuję za wszelkie rady,
pozdrawiam serdecznie,
daqiu
daqiu
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Lis 2011, 13:33

daqiu, nie pytałeś też tutaj?
http://www.chip.pl/forum/viewtopic?tid= ... amp;fid=50

Bo już ci odpisałem:

Odblokowana nawigacja oznacza, że możesz do niej dograć inne mapy w tym najdokładniejszą mapę na nasz kraj czyli AutoMapę. Lark współpracuje z AutoMapą natomiast Mio nie i wymaga ingerencji czyli odblokowania.

Za 400zł możesz kupić
Blow 43FBT z AutoMapą Polski za jakieś 420zł
NavRoad NR470 Enovo z AutoMapa Polski 380zł http://nawigacjesamochodowe.com/p/23/7/ ... odowe.html
Z tej dwójki wybrałbym Navroad.

czeslaw69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2000
Auto: Seat Leon

20 Mar 2012, 18:25

Powyżej masz dokładnie wyjaśnione co oznacza odblokowana nawigacja,więc to mamy już z głowy. dalej- do 400zł wybór jest szeroki,a modele różnych firm różnią się chociażby przekątną ekranu czy dodatkowymi funkcjami jak oglądanie filmów itd. Proponuję poszukać wśród modeli Vodrona,są to nawigacje dobrej jakości,niezawodne.
Vordon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BWM M3