Jaką nawigacje wybrac oto jest pytanie ....

19 Lut 2008, 10:26

każda nawigacja to ma.. zależy gdzie jesteś z jakie satelity dane ściąga..
Ale uwierz mi to nie przeszkadza, wszystko dokładnie widzisz.. spojrzysz na wyświetlacz zobaczysz gdzie jedziesz, gdzie masz skręcic a strzałka (oznaczająca samochód) służy orientacyjnemu (no dosyc dokłademu) pokazaniu w którym miejscu jesteś w odniesieniu do całej drogi, tylko tyle. Do tego głos nawigatora.. Więc nie ma czym się przejmowac.. :wink:
" Śmierć zawsze wsiada z nami do samochodu, i czeka.."
Hell_Soul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno / Kraków

25 Lut 2008, 18:09

Czym się różnią poszczególne modele nawigacji Beckera <a> z tej strony</a> poza wielkością monitora ?? Bo poza tym to każdy model sie niczym raczej nie różni, no może jeszcze dodatkami, ale to już od sklepu zależy raczej.
Czy w każdej Nawigacji wejście USB jeśli istnieje jest 1,1 ??
Let's the Crusade Begin
Joannita
Nowicjusz
Awatar użytkownika

26 Lut 2008, 18:44

Hell_Soul napisał(a):TomTom to już ostatecznośc.. jest dobre ale mapa np PL zgodna jest w 70%.. zadaj sobie pytanie, jak potrzebujesz dojechac do jakiegos miasta, znanego miejsca to nie będzie problemu.. a jak wsie etc to już gorzej.. ja bym jednak wolał poczekac i kupic lepszego nawigatora z tych powyższych, wcześniej podanych.. no chyba, że bardzo mało jeździsz to po co wydawac tyle kasy..

z TomTomem to różnie bywa - czasami wariuje w dużych miastach ( raz kazał nam się rzucić z wiaduktu :lol: , ale wioski raczej ok) . Mamy go w służbowych autach.

Generalnie TomTom ma słabe przyssawki i ciągle cholerstwo spada. Ale mocne jest bo jeszcze nic się nie rozwaliło :wink:
A - i spostrzeżenie - TomTom z "gadaczem" damskim gada w kółko, po męsku - odzywa się kiedy musi 8)
Kasia
kasia29
Nowicjusz

28 Lut 2008, 20:12

wyolbrzymiacie sprawę, nic nie jest idealne.. a co do przyssawek to zawsze można zmienic na lepsze, nie drogi wydatek. No ale wiadomo nie o to chodzi.. :roll:
" Śmierć zawsze wsiada z nami do samochodu, i czeka.."
Hell_Soul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno / Kraków

09 Mar 2008, 11:15

Z tego co przeczytałem powyżej, nawigacja Beckera jest Ok. Poszukuję właśnie czegoś sensownego i w rozsądnej cenie, najnowszy wyrób tej firmy (7928) jest rewelacyjny ale koszt to min. 1600 zł. Czy model (7827 - 1000 zł) lub ewentualnie Becker 7926 (770 zł) bardzo odbiegają w warunkach technicznych od tego najnowszego, poza wielkością ekranu ? :roll:
tom2704
Nowicjusz

25 Lip 2008, 12:57

witam polecam tomtom go 930 99%pokrycia wszystkich zawartych map nawet polski(tego jeszcze nie było w tomtom)sprawdz na allegro ceny od 1400 do 1999 z anglii kupisz go za 1250 z ebay.uk płacąc kontem z paypal.pzdrówka.
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

28 Lip 2008, 08:56

co tydzien jezdze na trasie UK-PL i testowalem juz wiele gpsów, najlepiej działa TOMTOM, gorzej GARMIN bo często odwrotnie mówi niż trzeba pojechać i trzeba cały czas obserwować ekran
KaZi
Nowicjusz

28 Lip 2008, 11:29

dokładnie tak jak kolega kazi tomtom i już może kiedyś coś leprzego wpadnie na rynek.
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

19 Sie 2008, 20:36

witajcie chlopaki .....

sam szukam navigacji do autka kktora sprawdzila by sie w polsce jak i poza granicami polski mianowicie szwecja niemcy norwegia

jak wspomnialem dobra mysle ze max do 1300zl

co poradzicie?
koddi
Nowicjusz

22 Sie 2008, 11:04

Polecam Ci Palmtopa z modułem GPS (np Fujitsu Sienes) i do tego zapakuj oprogramowanie.
Na polskę polecam AutoMapę, na europę I-GO, lub TomToma...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

22 Sie 2008, 21:35

żeby nie zakładać osobnego tematu:
również jestem zainteresowany zakupem nawigacji i podobnie jak inni jestem raczej zielony. Szukam sprzętu:
- w miarę solidnego (spadać z 3 m nie będzie, ale żeby np. gdy się odczepi z mocowania na wybojach, i spadnie na wycieraczkę to żeby wskazało mi jeszcze dalszą część drogi).
- z mapą Polski i Europy zachodniej (Bałkany i wschód opcjonalnie).
- urządzenie które można by zabierać nie tylko do samochodu, ale też na rower, pieszo itp.
- całość do ok 1200-1300 zł
- wygodny w obsłudze (język angielski mi nie przeszkadza) i nie zawieszający się w najmniej oczekiwanym momencie.

i jeszcze prę pytań.
1. Jak nawigacja jest zasilana w samochodzie? Ile średnio wytrzymuje akumulator urządzenia poza samochodem (np. na rowerze)?
2. Jak wygląda sprawa z mapami fotoradarów? (skąd wziąć? Jak się sprawdzają? mapa Polski, innych krajów?)
3. Posiadam wolną kartę SD czy jest możliwość dogrania pakietu dodatkowych map na pamięć i aktualizowania ich w urządzeniu?
4. Skąd można pobrać dodatkowe mapy i jaki jest koszt z tym związany?
5. Czy tego typu nawigacja uwzględnia jedynie pozycję na drodze? Czy będąc gdzieś w górach jest możliwość określenia swojego położenia?

Pozdrawiam
mc418a
Nowicjusz