Jaką terenówke kupić?

10 Lis 2010, 16:09

jakie kupić auto terenowe(nie sówa) do 4000zł auto ma służyć do zabawy oraz do wypraw wędkarskich(cięszki teren). (nie ma być ładne) za tą sume jest spory wybór samuraj,vitara,patrol,terano.itd. chce auto bez dachu(umiem sam se przerobić w przypadku suzuki nie czeba ) niewiem czy wziąść małe auto w będzynie(suzuki) czy większe w dizlu (nissan) wydaje mi sie że dizle będą mniej palić chociaż sa większe więc nie wiem. ile takie auta szacunkowo palą
Jarosław Truty
Nowicjusz

Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle

10 Lis 2010, 17:17

za ta sume to wielkiego wyboru nie bedzie i chyba tylko samurai wchodzi w gre :wink: co do spalania aut 4x4 nie ma co liczyc na ekonomie zwlaszcza w CIĘŻKIM terenie. Moj SJ pali okolo 20L Pb/100km wiec szalu nie ma.Diesle wbrew pozorom tez ekonomiczniejsze nie sa :mrgreen:
nie ważne jak, oby do przodu :)
SJ413 '85, SPOA, PERSISHINI 225/70/15
PITSJ413:)
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Giżycko

10 Lis 2010, 17:44

Z tego co piszesz i za ta kwotę to tylko samurai :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

10 Lis 2010, 18:05

oprucz samuraja moge mieć .[link do mobile.de wygasł] ładnie by wyglądał bez dachu, i czasami idzie znaleść witare w tej cenie
Jarosław Truty
Nowicjusz

10 Lis 2010, 18:11

Jarosław Truty napisał(a): czasami idzie znaleść witare w tej cenie

Chciałeś powiedz złom vitarę :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Lis 2010, 18:18

samurajsj700 napisał(a):
Jarosław Truty napisał(a): czasami idzie znaleść witare w tej cenie

Chciałeś powiedz złom vitarę :wink:

fakt za tą cene jest ich mało więc pewnie złomy
Jarosław Truty
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...

10 Lis 2010, 18:23

Powiem szczerze że w tej kwocie nie masz co szukać i ja bym bił w samurai , tanie części , prosty w naprawie a w ternie radzi sobie super :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Lis 2010, 20:22

Za tą cenę szału nie kupisz!!! Ja jestem użytkownikiem Lady Nivy na co dzień i nie narzekam, a z tego co się orientuję tańszych części nie kupisz, do terenówki jeśli chodzi o spalanie to w LPG wychodzi całkiem ekonomicznie, i w terenie autko radzi sobie dzielnie. Co prawda ma dach ale wszystkiego mieć nie można.
Hunter
piot2
Nowicjusz

Miejscowość: Ranczo w dolinie.

10 Lis 2010, 20:32

Moim zdaniem w tej kasie to każda terenówka będzie zajeżdżała padliną. Posłuchaj samurajsj700 dobrze gada - małe sprytne proste, praktycznie wszystko zrobisz sam a robić będzie trzeba, no i nie wielki zabieg by mieć auto bez dachu (pomijając oczywiście blaszankę). Pamiętaj też że dojdzie Ci pakiet startowy.

...samuraja samuraja wybierz Panie...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

10 Lis 2010, 20:48

Jarosław Truty napisał(a):(cięszki teren)

To już niva odpada bo jej podzespoły ledwo dają rade z oryginalnymi kołami a co dopiero jak by zapiął jakieś opony terenowe z agresywnym bieżnikiem to byś ta nivę w częściach przynosił :lol:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Lis 2010, 06:27

I pewnie masz kolego racje co do Nivy i opon z mocnym bieżnikiem, podzespoły siadają ,ale z Samurajem będzie podobna sytuacja jak mu założysz pożądne opony, a nie przygotujesz go wcześniej.
Hunter
piot2
Nowicjusz

Miejscowość: Ranczo w dolinie.

11 Lis 2010, 07:17

piot2 napisał(a):I pewnie masz kolego racje co do Nivy i opon z mocnym bieżnikiem, podzespoły siadają ,ale z Samurajem będzie podobna sytuacja jak mu założysz pożądne opony, a nie przygotujesz go wcześniej.

No nie przesadzaj :wink: u mnie Samurai wytrzymywał Beemkowy silnik 1.8 w połączeniu z 31" kołami w MTku :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

11 Lis 2010, 21:11

Za tą kasę możesz jedynie kupić samuraja, który na 90% i tak będzie padłem, chyba, że masz drugie tyle na wstępne inwestycje.
Obecnie
Jeep ZJ'95 LPG + 4" MT32"
textor2
Początkujący

Miejscowość: Z lasu

12 Lis 2010, 14:35

Ale najważniejszy element czyli ramę będzie mieć zdrową :mrgreen: Nie spotkałem jeszcze Samuraia z pognitą ramą
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

12 Lis 2010, 21:09

za 4 tysie szukał bym starego troopera 2.6i, dla wędkarza będzie lepszy niż sami :wink:
samurai to quad na 2 osoby (choć we 2 i tak za ciasno) ja wiem fanie miło przytulnie :mrgreen: ale qłarwa ciasno :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)