Suzuki vitara obroty

11 Lis 2010, 14:05

Witam od niedawna posiadam Vitare z 91r. 1.6 8v. Moje pytanie brzmi jakie obroty powinienem mieć na starcie i podczas jazdy. Poza tym zauważyłem że gdy obroty spadają do 1500 samochód dostaje "trzęsiawki" tak jak by mu było za mało, czy jest to normalne? Jest to mój pierwszy samochód terenowy oraz z napędem na tylne koła więc się na tym nie znam. Proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Pozdrawiam Rafał
kathos
Nowicjusz

Miejscowość: Rumia

12 Lis 2010, 21:28

jak każdy słaby silnik w ciężkim aucie potrzebuje obrotów żeby jeździć w miare komfortowo :wink:
norma to nie diesel żeby nim 1500rpm latać ;) sensownie trzymać go na 2000 rpm i wyżej
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

O czym powinien pamiętać kierowca w okresie jesiennym?
    Panujące jesienią warunki pogodowe niejednokrotnie utrudniają bezpieczną jazdę, dlatego potrzebne jest odpowiednie przygotowanie samochodu. Kierowcy powinni zwrócić uwagę zwłaszcza na stan wycieraczek, reflektorów ...
    Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...