Jaką terenówkę kupić??

31 Sie 2008, 14:02

Wymieniliscie tutaj mase roznych marek, wszyscy jednak zapomnieli o chyba najlepszym autku w teren i na miasto. Mowa o Fordzie Explorerze, ktory nie dosc ze jest ogromny, pakowny (moze byc nawet 7 osobowy) to w terenie radzi sobie znakomicie. Nawet na LPG. Tylko istotna uwaga! Tylko roczniki DO 94! Nowsze sa duzo mniej wydajne w terenie. Te stare roczniki maja solidne mosty, swietne zawieszenie. W sumie autko bardzo fajne, spalanie jest do przyjecia (sporo mniejsze od Opla Frontery, ktory w ogole do terenu sie nie nadaje). Warto przemyslec zakup.
TheArt
Nowicjusz

31 Sie 2008, 20:20

nie zapomnieliśmy. explorer nie został wymieniony bo w teren się nie nadaje. mówimy o terenie, nie polnych dróżkach.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

01 Wrz 2008, 00:24

Rozumiem ze to zart. Ty Vitare porownujesz do Explorera. Chlopie przyjedz na rajd to zobaczysz ile jest Fordow. To jedno z najlepszych aut w gleboki ciezki teren. Widze ze masz blade pojecie. Wlasnie przez tego typu "znawcow" samochody maja dziwne opinie odciete od rzeczywistosci. Stad tez lepiej sie przekonac niz ufac w wypowiedzi forumowe.
TheArt
Nowicjusz

01 Wrz 2008, 08:17

a na jakich rajdach jeździsz? albo może inaczej - na jakim rajdzie spotkam explorera? chętnie pojadę.
na jednym z największych cyklicznych rajdów w Polsce - Poland Trophy - w którym biorę udział, Forda nie widziałem.
słucham więc..
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Wrz 2008, 02:32

czesc ja moze troche nie na temat ale tez o terenowym szukam informacji o BMW X5 3.0 l benzyna jak sie tym jezdzi czy awaryjne (mam okazje tanio sprowadzic z usa)
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: jersey city

03 Wrz 2008, 13:10

BMW to w SUV-ach :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Wrz 2008, 21:14

Witam, nudzi mi się jazda moim niskim BMW po ulicach i w związku z tym chcę sobie kupić jakiś samochód 4x4 nie ma to być hard core off Road tylko troszkę większy samochód który może zjechać z trasy i pojeździć po terenie w środku jednak nie może być spartańskiego wyglądu ;)
Wybór padł narazie na Land Rovera Discovery
Jakie opinie o tym samochodzie ? na co uwagę zwrócić przy kupnie 4x4
takie 2 egzemplarze z alledrogo które mi wpadły w oko

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

coś na ich temat opłaca się kupić któryś z nich ?
BMW e30 325i cabrio , Kawasaki El 250 , ???
QJaw
Nowicjusz

04 Wrz 2008, 11:52

poszperaj po forum, sporo pisaliśmy o discovery :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Wrz 2008, 12:03

Bardzo fajnym autem jest Nissan pathfinder z lat 1999-2004. Silnik 3,5 osiąga moc 240Km i 323Nm.
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

04 Wrz 2008, 16:14

ogólnie o discovery to już czytałem chodzi mi bardziej o opiniie egzemplarzy które podałem z alledrogo.

jeszcze jeden : [link do oferty na Allegro wygasł]

zastanawiam się pomiędzy tym czarnym a tym czerwonym

czerwony ma klime, gaz, relingi, przebieg w normie, tylko co mi się nie podoba w nim to wygląd z zewnątrz, brak haka, i bierznik na oponach który wydaje się być rodem z fiata 126p, pozatym nie wiem jak to by było z tym gazem w 2,0.

Co do diesla to ogólnie nie ma problemów z zapalaniem zimą ?

A i jeszcze jedno jak poznać czy auto nie jest przerobione z wersji angielskiej ?
QJaw
Nowicjusz

04 Wrz 2008, 19:25

jak disco to tylko V8 lub 200/300tdi
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Wrz 2008, 21:19

a skąd mam wiedzieć który to 200/300 tylko na niektórych aukcjach jest to napisane:)

ale proszę napisz coś o tych które przedstawiam czy są warte uwagi
Klimatyzacja to byłby niezły + bo na dalsze podróże szczególnie latem uważam że jest niezbędna :)
QJaw
Nowicjusz

05 Wrz 2008, 07:31

model 300tdi jest od 1994r i ma większe światła od 200tdi.
silniki diesla mają bardzo dobre opinie, przedstawiony przez Ciebie 2.0 nie bardzo. ogłoszenie z tą 2-litrową dyskoteką jest już z pół roku w necie, jak myślisz, dlaczego? :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Wrz 2008, 12:56

po niedzieli jadę go zobaczyć, bo w sobotę chyba nie da rady auta zarejestrować ?

Oprócz tego co było napisane w poście na co zwracać uwagę przy kupnie 4x4 to czym warto się zainteresować przy tym autku ?
QJaw
Nowicjusz

05 Wrz 2008, 17:38

Ja raczej kupiłbym Pajero w starej wersji jak dla mnie wystarczający samochód w teren , może nie do topienia po klamki ale fajny samochodzik.
astro007
Aktywny