REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Karson napisał(a):mistrzu567 napisał(a):ford moverick lub opel frontera to samochody które kupuje sie rozumem nie sercem.sercem to se alfę gt kupuj tu sie liczą możliwości w terenie.
i że niby frotka i Maverick to takie dobre możliwości w terenie mają?
norpaw napisał(a):A czemu nie chcesz UAz"a![]()
jawaldek napisał(a):Zdecydowanie Mitsubischi Pajero Long. Używam tą terenówkę w terenie górzystym -Tatry- i nic nie można zarzucić.Praktycznie wszędzie wjedzie i wyjedzie (dobre opony),oczywiście nie skrajne ekstremum bo i auta szkoda.Uważać trzeba tylko na przewody pod podwoziem jadąc w teren(UAZ ma płytę stalową zabezpieczającą).Ostatnio zerwałem przewody paliwowe i jest kłopot.Auto fajnie się prowadzi jest duże a i bagaż jest gdzie zapakować( ja zlikwidowałem dodatkowe siedzenia tylne-czyli zabiera teraz 5 osób).UAZ fajne auto do jazdy ekstremalnie (?) terenowej tylko stację paliwową za sobą trzeba ciągnąć no i ten brezentowy bach-można założyć plastikową budę ale to już nie to samo.W lato zdejmowałem plandekę i wiatr we włosach(jeśli deszcz nie padał).Jeszcze raz zdecydowanie polecam MITSUBISCH PAJERO LONG