woluś napisał(a):A jak byś miał sam kupować to którą firme byś wybrał na tą chwile ? Czy to jest " loteria " z tymi żarówkami ?
Ja od dłuższego czasu kupuję Philipsy. Te Extreme weszły chyba trzy lata temu. Obecnie weszły nowsze, Racing Vision. Extreme mają +130% światła więcej, a Racing mają 150% światła więcej. Jednak musisz zwrócić uwagę na to, jakie masz żarówki, bo np. RacingVision jest tylko H4 i H7. Nie ma H1. Natomiast Xtreme są H1, H4 i H7. Jak masz w mijania/drogowe H4, to masz wybór. A jak masz H1 i H7, to pozostaje ci Xtreme, bo w długie światła moim zdaniem nie ma co ładować tych Racingów.
Kiedyś miałem Osram i Tungsram, ale to w Polonezie i bardziej mi spasowały Philipsy.
Ale tak jak pisałem - jak chcesz mieć fajne światła, to musisz mieć dobre reflektory i odbłyśniki. Bo jak masz jedno albo drugie zmatowione, to żadna żarówka ci nie pomoże.
No i rzecz najażniejsza - te żarówki +..% mają niestety o wiele krótszą żywotność niż standardowe. W Nubirze wymieniam średnio co półtora roku, ale jeżdżę naprawdę dużo - rocznie robię około 25 tyś km. I jeżdżę na światłach mijania, bo nie mam dziennych.
Mam jeszcze jedną ciekawostkę - przejrzyj ofertę Philipsa z żarówkami ColorVision 60%. Zastanawiam się czy sobie nie kupić. tylko nie wiem jaki kolor, bo auto mam czarne
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...