Jaki busa ostobowego wybrać?

21 Mar 2010, 15:39

Witam wszystkich. Chciałbym zapytać o opinie i pomoc w wyborze samochodu. Potrzebuję busa osobowego w cenie od 6000 - 8000 tyś euro. Poruszam się na długich trasach osobówką, ale jestem zmuszony do zakupu czegoś większego w dodatku w miarę wygodnego, a zarazem pojemnego (ma jednocześnie służyć jako dostawczak, jak i wygodna osobówka). Zastanawiam się nad mercedesem v-classe, vw-t5, renault traffic, itp.. Opinie słyszałem różne mercedes wygodny, T5 niezawodny (zakres regulacji fotela kierowcy mnie rozczarował), a renault nie wiem nic. Z racji tego, że nie mam zbyt rozległej postawiam to pytanie tutaj.
Pozdrawiam
funix
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

22 Mar 2010, 07:41

W pracy jeżdżę T4 i jest to auto ponadczasowe.Pojezdziłem też sobie T5 w TDI i różnica w jezdzie jak i w wygodzie "dla kierowcy" w porównaniu do T4 jest znaczna. Jak jezdziłem T5,to tak jak bym jezdził przyzwoitą osobówką... Mogę tylko to auto chwalic. Niestety spalanie z silnikiem 105KM,podczas jazdy w konwoju (pojazd opancerzony) np: na odcinku 800km nie było mniejsze niż 12,5l/100km.Natomiast o "zmęczeniu autem" po jezdzie nie było mowy. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...