Jaki diesel do 5000zł?

24 Gru 2013, 13:37

Poszukaj jakiegoś silnika DTI, mają rewelacyjne opinie.
A dwumasa to nie problem, jeździsz aż się zużyje, później swapujesz na jednomasę :ok:
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna

24 Gru 2013, 13:40

Przestań głosić swoje idiotyczne poglądy bo autor tematu poważnie rozmyśla nad Vectra DTI i trzeba mu doradzić że kupno tej Vectry wiąże się z problemami a nie sobie jaja z ludzi robić.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Gru 2013, 13:42

kon146 napisał(a):Przestań głosić swoje idiotyczne poglądy bo autor tematu poważnie rozmyśla nad Vectra DTI i trzeba mu doradzić że kupno tej Vectry wiąże się z problemami a nie sobie jaja z ludzi robić.

Jeździłem Vectrą DTI i jakoś nie sprawiała mi żadnych problemów, bardzo ciekawe mało awaryjne toczydło. Ważne tylko żeby nie lać ropy kupionej gdzieś na lewo z niepewnych źródeł albo z byle jakich stacji benzynowych. :ok:
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2013, 12:18

"kon146 napisał(a):Przestań głosić swoje idiotyczne poglądy bo autor tematu poważnie rozmyśla nad Vectra DTI i trzeba mu doradzić że kupno tej Vectry wiąże się z problemami a nie sobie jaja z ludzi robić."

mih napisał(a):
Jeździłem Vectrą DTI i jakoś nie sprawiała mi żadnych problemów, bardzo ciekawe mało awaryjne toczydło. :ok:

Tutaj musze sie po raz pierwszy zgodzić z Mih. Chociaż leję nieraz byle jaką rope i jeżdżę, przejechałem paredziesiąt tys. km i nic, zero awarii silnika.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

25 Gru 2013, 12:26

To widocznie zależy jak się trafi bo kumpel ma koło 300 tysięcy na liczniku i oryginalna pompe, a drugi przebieg 220 tysięcy (oryginalny) i wymieniał już 2 razy.
Koniu
Forumowicz VIP

25 Gru 2013, 12:39

Styl jazdy ma na to wpływ znaczący. To raczej nie przypadek.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

26 Gru 2013, 14:45

warto Waszym zdaniem pojechać 250km zobaczyć tego Rovera:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

?

Nie podoba mi się to, że tyle niedawno powymieniane, a chce sprzedać.. no i dlaczego UPG wymieniana ..
Marian50P
Początkujący

Miejscowość: Górny Śląsk
Prawo jazdy: 01 12 2009
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

26 Gru 2013, 14:55

Moim zdaniem nie warto jechać dalej niż 100km po samochód. Co do tego egzemplarza to maska krzywo spasowana jest.
Koniu
Forumowicz VIP

26 Gru 2013, 15:50

Bity przód to napewno,części wymienione jakiś czas temu więc to raczej na plus.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Gru 2013, 16:17

a coś takiego, bardzo blisko, wyczytałem, że nie ma dwumasy, ale że skrzynie biegów z renault :/tylko jaki to ma wtrysk i czy warto?

[link do Tablica wygasł]

a może Fiat Bravo/Brava 1.9TD i w razie konieczności kupić kompletne sprzęgło z dwumasą używkę za 300zł + nowe łożysko ? A co z 1.9 JTD ?

[link do Tablica wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Mechanik mówił bym nie kupował niczego z common rail, bo koszty naprawy mogą przewyższyć wartość samochodu i że oni wożą to do naprawy gdzieś i to słono kosztuje.. Tylko, że na necie znalazłem info, że w CR mogą się psuć:
- wtryskiwacze (używka na necie ok 100zł./szt tylko)
- pompa wysokiego ciśnienia ok 300zł (używka z neta)

więc nie widzę problemu (a może się mylę?) , a części do Fiata są tanie
Marian50P
Początkujący

27 Gru 2013, 07:00

Ja bym sie bał obejrzeć każde z nich,ceny okazyjne sie wydają,zwłaszcza Volvo i Brava JTD.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2013, 11:46

a to:
? tylko, że silnik jakby myty..

To już nie wiem co wybrać, bo sporo osób twierdzi, że do Rovera niektóre części trzeba zamawiać i że mało który mechanik ma złącze do tych samochodów

ewentualnie coś na LPG z sekwencją i klimą, ale o spalanie do 10L gazu ciężko (przyspieszenie do 12sek)

a ten: ?

Marian50P
Początkujący

27 Gru 2013, 18:33

W Bravo drzwi kierowcy są chyba lekko wgięte pod listwą,ogólnie wygląda ok ale auto od handlarza więc bym odpuścił bo musiał go kupić za grosze.
Rover wydaje sie być ciekawy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2013, 20:00

Ja bym obejrzał tego Rovera bo wygląda naprawde ciekawie, tylko ciekawe jak z przebiegiem.
Koniu
Forumowicz VIP

27 Gru 2013, 21:11

a ile warto za niego dać? (załóżmy, że silnik i skrzynia suche, nic nie stuka, a klima działa) - mam do niego 300km :/
Marian50P
Początkujący