Jaki diesel do 5000zł?

30 Gru 2013, 18:50

oczywiście, podzielę się z Wami :)
Marian50P
Początkujący

Miejscowość: Górny Śląsk
Prawo jazdy: 01 12 2009
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

30 Gru 2013, 22:03

"wygląda następująco: do wymiany pasek wspomagania(rozciągnął się, jest trochę luźny, znalazlem na necie 20zł), pasek rozrządu (znalazlem dayco 55zł)(podobno rolek, napinacza i pompy nie trzeba" - może i pompy wymieniać nie trzeba, ale zastanowiłbym się czy nie byłoby warto. Mój kolega myślał podobnie jak Ty i po pół roku jazdy padła mu pompa, której właśnie nie trzeba było wymieniać... ;) więc może drobna dopłata za regenerację zaoszczędzi późniejszych wydatków
kolorowy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: renault
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2008

30 Gru 2013, 23:19

autko kupione, dogadaliśmy się, miałem racje - turbo nie działa, mechanik powiedział, że sterowanie turbiną nie działa, że jest tam jakaś gruszka i podciśnienie i sprawdzi mi to po nowym roku. Ogólnie podłoga już była reperowana, ale trzeba by w dwóch miejscach wstawić blachy póki jest do czego i zakonserwować, do tego do wymiany tylne przewody hamulcowe (350zł), coś trzeba zrobić z rurą między tłumikami (bo jest nowa i na dziurach uderza o wystającą wnękę na koło zapasowe), do tego trzeba nowy kompletny rozrząd z pompą, filtry, olej, zamontować podgrzewacz silnika i myślę, że bd dobrze ;)
Marian50P
Początkujący

30 Gru 2013, 23:26

No to gratulacje. Jak go umyjesz to zrób sesje i wklej parę zdjęć. Proponuję zalogować się również na Mondeo Klub Polska. W razie jakichkolwiek pytań chętnie Ci tam pomogą. Szerokości. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Gru 2013, 23:35

Dziękuję bardzo i dziękuję za pomoc :) :) na początek chciałbym pozbyć się tego wkurzającego kodu by odpalić ;P wrzucę fotki jak umyję ;) ogólnie bardzo jestem zadowolony komfortem w tym samochodzie, jest on o wiele, wiele wygodniejszy niż passat kombi i wszystkie moje poprzednie wozidła (może to wahacze z tyłu i duży rozstaw kół)
Marian50P
Początkujący

30 Gru 2013, 23:49

Mondeo jest najszersze w swojej klasie wiec nie ma się co dziwić :) Do tego jeszcze dobrze się prowadzi.
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

31 Gru 2013, 11:30

No to moge zamknąć temat,jak będziesz chciał wrzucić zdjęcia to napisz to otworze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2014, 13:21

Dodaję zdjęcia autka :)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Marian50P
Początkujący

24 Lut 2014, 14:34

No bardzo ładnie się prezentuje :wink: Teraz tylko zrobić nadkole i zderzak i będzie git :) Zaglądaj do nas na forum czasami :wink:
Szerokości :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 19:29

Dzięki bardzo ;) Szerokości :)
Marian50P
Początkujący

24 Lut 2014, 22:15

Dobry jest :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012