Jaki diesel, sedan 10-12 tys

17 Mar 2009, 23:48

piotrauto napisał(a):no taka prawda jest auto rozgrzewa sie juz po ok 1-2km tz ssanie sie wyłacza
no i diesel spali ci od 4,5 do 8 max a benzyna duzo wiecej jak napisalem ale jak zamontujesz sekwencję to będzie taniej niz diesel
ok 10-12l lpg
kup sobie a4 z początku produkcji 1,6 i zamontuj lpg
moze passat b5 by ci sie spodobał jest na pewno lepszy od a4

Passaty "stare" mi sie kompletnie nie podobają (jak pisałem wyżej) ale jeśli faktycznie jest tak ze po ok 1-2km a nawet trochu wiecej sie rozgrzewa to chyba wole jednak opcje diesla....
Co myślicie o jakiejś Vektrze... Ale słyszałem że blachy wąskie fest ;/
Więc może jak faktycznie znajde w dobrym stanie to audi to wciągnie... zamiast benzynowego 323F..... a co z nowszych diesli innych marek jest godne polecenia ? (głównie ma hmmm.... dobrze wyglądać.... ale oczywiście standardy bezawaryjnosci równiez by sie przydały.... )

EDIT:
Nie nie.... poczytałem trochu forum Vectry i skarżą sie ludzie i to ostro na korozje z roczników nawet 99.... ---------------- opcja przekreślona....
No i znowu pada pytanie... Cóż ładnego w Dieslu wybrać do kwoty podanej w temacie ;/
shizmatic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Mar 2009, 17:14

przeciez passat b5 to nie jest ten stary kanciaty passat co b4
b5 jest ładniejsze od audi a4 b5
a moze alfe romeo 156 1,9JTD?
piotrauto
Stały forumowicz

18 Mar 2009, 17:23

piotrauto napisał(a):przeciez passat b5 to nie jest ten stary kanciaty passat co b4

Kwestia gustu :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

19 Mar 2009, 01:13

piotrauto napisał(a):przeciez passat b5 to nie jest ten stary kanciaty passat co b4

Oszzz faktycznie !! Mój błąd... ten o którym Pan mówił jest ładny :) ale po przejrzeniu allegro widze że przekracza niestety moje finanse... no nic zastanawiam sie dalej..... Ople odpadają... sporo o blachach sie naczytałem... A jakaś Honda / Mazda (diesel) (ładna :P... wiem wiem gust ma każdy inny, ale jednak typowo brzydki design od ładnego mniej wiecej każdy podobnie łapie...) godna polecenia pod względem silniuku etc ?

Co do propozycji AR 156.... słyszałem ze z częściami jest cienki do alfy... ceny spore... itd :((

Prosił bym jeszcze o potwierzenie po jakim czasie diesel sie rozgrzewa i zaczyna "prawidłowe / małe" spalanie czy to jest faktycznie tylko 1-2km ??

Pozdrawiam miłej nocki
shizmatic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Mar 2009, 01:25

Podam kilka przykładowych furek, prosił bym o opinie które Wy byście wybrali... I dlaczego... Jak jest z ich awaryjnością, i ceną cześci... Z góry dziekuje za pomoc :)

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Edit:
Dodam ze na przebiegi nie patrzyłem!!! Są ta "przykłady" modeli które mi "leżą"
shizmatic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Mar 2009, 09:09

a ile robisz rocznie km?

a np te auta ci sie nie podobają?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86
    Długo oczekiwany sportowy samochód Toyoty znalazł się w salonach sprzedaży w 2012 roku, wraz z bliźniaczym modelem Subaru BRZ. Oba samochody współpracujących ze sobą japońskich producentów zajęły drugie ...

19 Mar 2009, 11:53

shizmatic napisał(a):Gejowóz bo z tyłu nie ma miejsca żeby pobzykać laske <joke> :P:P:P

Uzasadnienie trochę nielogiczne. Skoro z tyłu nie ma miejsca na laskę to na chłopaka tym bardziej :roll: :wink:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika