Jaki disel

28 Gru 2009, 22:33

jak czytam twoje wypowiedzi to śmiać mi się chce :) dawno tak nie mialem,chociaż byli już tu tacy fanboye :)
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

28 Gru 2009, 22:37

koczas napisał(a):Dziś volswagen na pewno nie jest geniuszem silników ale myślę, że nie są one tak fatalne jak niektórzy uważają, zdecydowanie wolałbym dzisiejsze jtd lub diesla bmw niż dzisiejsze tdi ale nie zaprzeczajcie, że w latach 90tych były to najlepsze motory diesla.

Widzisz problem polega na tym, że VW do pierwszej połowy lat '90 robił dobre silniki, później też robił dobre, ale cały motoryzacyjny świat poszedł do przodu, a VW został w tyle. Tymczasem ludzie dalej żyją początkiem lat '90, a mamy już niemal rok 2010! Minęło niemal 15 lat od momentu gdy VW przestał nadążać, a ludzie dalej swoje.

Nie ma więc co pierdzieć, że silnik od traktora jest taki super. Takie moje zdanie, które jeszcze podpieram tym, że za Golfa i Passata się przepłaca za logo. Już z dwojga złego lepiej brać Skodę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 22:58

W 100% zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Na szczęście zasada ta działa też w drugą stronę i dzięki takim stereotypom za stosunkowo nieduże pieniądze można kupić np świetnie wyposażonego fiata bravo z silnikiem JTD, który w mojej opinii jest lepszym samochodem niż np. golf.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Gru 2009, 23:08

szkoda że nie ma takiego rozsądnego fiata za 20tys
rustin
Aktywny

29 Gru 2009, 00:16

Jest stilo a jakby dołożyć jeszcze 5 tysięcy to można szukać grande punto. Oczywiście to tylko jedna z możliwości. Nie chciałbym wyjść na jakiegoś fana fiatów :) Za 20 tysięcy można kupić też fajnego seata leona albo coś ze stajni alfy romeo. Jest dużo opcji.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

29 Gru 2009, 08:55

Jak ktoś powie jeszcze na mnie, że jestem fanboyem volkswagena to chyba jest śmieszny.
Może byłem nim krótko 3 lata temu kiedy jako młody chłopak się przesiadłem z lanosa do audi 130 km i był to dla mnie skok po prostu niewyobrażalny, ale hipokrytą nie jestem i nie uważam "swojego" auta za najlepsze na świecie choć na pewno mogę mu wystawić dobrą opinię.
Mam często styczność z mieszkańcami mniejszych miejscowości, którzy naprawdę wolą starego golfa niż nowszego fiata. Wszyscy kupują passaty z przebiegami "150 tys km" i się cieszą ile się oni najeżdżą. Ja niedługo stanę przed wyborem kupna swojego auta, że tak powiem w 100% i wątpię aby był to volkswagen, raczej będzie to stilo z jtd albo focus- na golfa zdecydowałbym się może gdyby ceny rynkowe były niższe o jakieś 3,4 tysiące bo poza w miarę bezawaryjnymi podkreślam w miarę bezwaryjnymi silnikami diesla nie oferuje on nic ciekawego a za tą samą cenę mogę mieć inne auto nowsze o jakieś 3 lata a jak już ktoś koniecznie chce kupić coś z silnikami od VW bo uważa je za super to powinien tak jak napisano wcześniej patrzeć na skody lub ew. seaty.
Wysokie ceny audi na rynku wtórnym można jeszcze wytłumaczyć tym, że były drogie w salonie ale ceny volkswagenów na rynku wtórnym to jest dla mnie naprawdę niezrozumiałe :???:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić gdy zderzenie jest nieuniknione?
    Wśród wielu kierowców można spotkać się z opinią, że w przypadku sytuacji awaryjnej – uderzenia w potencjalną przeszkodę (drzewo czy inny samochód), należy uderzyć bokiem auta. Nic bardziej mylnego! ...
    Na żywo i zza kierownicy
    Wakacje ze smartfonem w ręce? Dlaczego nie, o ile nie prowadzimy w tym samym czasie samochodu i nie zajmujemy się telefonem bardziej niż tym, co dzieje się na drodze. W przeciwnym razie dekoncentracja za kierownicą może skończyć ...

29 Gru 2009, 09:02

stilo własnie to jedyny fiat w tej cenie,niestety w 3 drzwiach to za mało (wygląda super ) a w 5 dla mnie paskudny :) i mówią że jest nafaszerowany elektroniką która szwankuję.zgadzam się z tobą kolego koczas
rustin
Aktywny

29 Gru 2009, 12:12

rustin napisał(a):jak czytam twoje wypowiedzi to śmiać mi się chce :) dawno tak nie mialem,chociaż byli już tu tacy fanboye :)

To uargumentuj co Cię bawi i dlaczego, a skoro nie potrafisz to łaskawie się nie wypowiadaj i zachowaj śmiech dla siebie i swojego otoczenia.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Gru 2009, 12:19

Bo takie farmazony piszesz :) nie tylko ja to zauważyłem ale ty chyba aż tak spostrzegawczy nie jestes i nie widzisz że pośmiewisko z siebie robisz i każdy cie neguje.
rustin
Aktywny

29 Gru 2009, 13:16

Jakie farmazony? Jaki każdy? Ja robię z siebie pośmiewisko? Czy to robisz z siebie idiotę wypisując jakieś brednie w ogóle ich nie argumentując?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Gru 2009, 14:09

A ja nie będę się sprzeczał z panami, ponieważ ten post nie miał tego na celu. Polecę za to Mercedesa W124 z silnikiem 2.5D. Zdaję sobie sprawę, że znalezienie zadbanego egzemplarza czasami graniczy z cudem, ale jak się uda to auto jeszcze długo posłuży i nie będzie znało problemów nowoczesnych diesli. Mniej wymagający mogą zdecydować się oczywiście na 2.0D.
mistrz27
Początkujący

29 Gru 2009, 14:11

Sluchaj kolego od idiotów nie bedziesz mnie tu wyzywał,nie pierwszego mnie obrażasz i konsekwencje tego będą.
rustin
Aktywny

29 Gru 2009, 14:23

A Ty to lepszy? Nazywając mnie fanboyemVW obraziłeś mnie, następnie napisałeś, że robię z siebie pośmiewisko - to samo. Będą konsekwencje.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Gru 2009, 14:26

już się boje.wiesz co szkoda z toba dyskutować,a fanboyvw to nie obraza dla ciebie bo nim jestes i nie ja pierwszy cie nazwałem tak :) a że robisz z siebie pośmiewisko to tez nie obraza tylko fakt.
rustin
Aktywny

29 Gru 2009, 14:28

No jestem ciekawy skąd te fakty się biorą, we Fakcie to wyczytałeś? Po raz pincetny - proszę o argumenty.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika