Jaki dobry mechanik od gazu w Krakowie?

29 Mar 2012, 13:21

Mam opla astre F rok 95, instalacja gazowa 2 generacji.
Strzelił mi pasek rozrządu, po remoncie głowicy pojawił się problem na gazie - przy ruszaniu i wciśnięciu ostro pedału gazu auto często strasznie muli, nie chce jechać, nie wchodzi na obroty a czasem wejdzie na obroty ale nie jedzie.
Dzieje się to czasami, co utrudnia diagnozę, mam wrażenie, że czasem na benzynie też sie tak dzieje, ale z reguły na gazie. mechanik, który robił remont głowicy już się poddał, mówi, że to wina gazu. Byłem u gazownika, robił testy kilka godzin i mówi, że jest wszystko dobrze. Pierwszy mechanik zmieniał też świece, kable i cewkę.

Poniosłem już spore koszty w szukaniu tej usterki i chciałbym w końcu to zrobić bez strzelania dalej w ciemno, dlatego proszę Was o polecenie jakiegoś mechanika, który nie boi się gazu i który mógłby to zrobić w sposób odpowiedzialny - to znaczy zdiagnozować co źle działa bez wymiany w ciemno. Lub wziąć odpowiedzialnośc za to co robi.
Myślę o jakimś dużym warsztacie samochodowym, który robi tez gaz. Czy znacie taki w Krakowie?
Pytałem w Shell autoserv ale nie robią silników z gazem :(
PrzemoBB
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Mar 2012, 13:48

Auto Gaz BG-Gas s.c,Kraków,wedle rankingu to najwyżej notowany punkt w Krakowie.Wedle tego rankingu, w moich stronach, na pierwszym miejscu uplasował się punkt,który wedle mojej wiedzy jest rzeczywiście najlepszy,dlatego ten ranking uważam za wiarygodny!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Maj 2012, 03:11

Dzieki za polecenie tego zakladu, po wielu miesiacach bojow z mechanikami w tym zakladzie trafnie zdiagnozowali - niewlasciwe swiece do tego silnika, po wymianie swiec auto ciagnie jak nowe.
Niby zadna magia, ale dlaczego w innych punktach partacze wymieniali dwa razy swiece i wstawiali takie jak mieli pod reka, skoro wiedzieli ze z silnikiem problem? Masakra.
PrzemoBB
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Maj 2012, 12:26

Witam
Ja polecę Ci firmę z Krakowa EKO-POWER-GAZ ANDRZEJ MAJKOWSKI tel. 0-12 654-04-22 bardzo solidna firma, zadzwoń i popytaj.
SHOCK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1992
Auto: BMW E39

10 Kwi 2014, 13:45

Ja z czystym sumieniem mogę polecić F.H.U. Karat. Mają swoją siedzibę na ul. al. Jana Pawła II 37/1a. Jestem bardzo zadowolona z przeprowadzonej usługi-instalacji gazu w moim Renault Megane.
tel. kom. 501 798 630 Zadzwoń i zapytaj.
Nicia
Obserwowany

Auto: Renault Megane

14 Kwi 2014, 10:39

Zgadzam się z użytkownikiem Nicia. Ja długo szukałem odpowiedniego miejsca na założenie gazu, zawsze gdzie się znalazłem było jakieś ale, aż do momentu gdy za namową znajomego udałem się do serwisu Karat. Jedynym minusem był termin. Musiałem poczekać około tygodnia na usługę. Myślę, że spowodowane to było brakiem wolnych miejsc. Tak czy inaczej bardzo polecam. Serwis znajduje się nieopodal miejsca gdzie mieszkam co jest kolejnym plusem.
Tel. 501 798 630
Piotrek715
Obserwowany

Auto: Toyota Corolla

21 Kwi 2014, 19:21

Nie znam nikogo godnego polecenie w Krakowie, ale jeśli już mowa o dobrych mechanikach to polecam firmę [...]. Zakładali mi LPG i jestem bardzo zadowolona.
7agaaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 1999
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Lut 2015, 20:14

o dobrego fachowca jest trudno, ale mnie się udało znaleźć w Bronowicach na ul. na Błonie, nazywa się dobry mechanik i przyznam, że jest to dobry warsztat nie tylko z nazwy. Są solidni i bardzo konkretni a to się nie zawsze zdarza.
For-Sys
Nowicjusz

Miejscowość: krakow/lzn

26 Lut 2015, 09:15

firma Karat godna polecenia
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan