Audi A3-wybór instalacji gazowej

15 Mar 2015, 10:51

Witam. Zakupiłem Audi A3 z silnikiem benzynowym poj 1.6 101 km.8 zaworowy.Aktualny przebieg 158 tys.Mam pytanie.Jaką instalacje wybrać? Autko będzie na lata.Jest zadbane.Wole dopłacic tylko by auto śmigalo ladnie jak na gazie i benzynie.Prosze o porady.Ktoś zna b.dobry zakład gdzie instalowane jest lpg okolicach krakowa? Jak to jest gdy ma sięwlew od gazu w baku do benzyny?Ktoś tak ma?jak to się sprawdza w praktyce?
AdrianSkocz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 09 2014
Auto: Ford fiesta mk3
Silnik: 1.3 60
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

19 Mar 2015, 19:43

Hmm a więc tak jeśli chodzi o instalacje , skupił bym się na instalacji Lovato model smart , sprawdzona często montowana instalacja , jeśli chodzi o wlew w klapce od paliwa czyli w ( tym samym miejscy) zależy jak ktoś do tego podejdzie niektórym po prostu się nie chcę tego ładnie zrobić więc radził bym dopilnować żeby nie było rozczarowań bo czasem mam wrażenie że dłutem to wiele specjalistów robi , jeśli chodzi o praktykę bardzo wygodna sprawa nie trzeba się gimnastykować . Najważniejsza kwestia to sprawdzenie auta przed zagazowaniem samochód ma trochę lat więc trzeba posprawdzać i oczywiście oddać w dobre ręce .
Zefir
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1.4
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

20 Mar 2015, 15:58

A ile byś chichrał wydać na instalację?
Podaj mi przybliżoną opcję cenową :) A ja postaram się pokazać kilka opcji odpowiednio przystosowanych do oczekiwanej kwoty.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...