Jaki dostawczy do przewożenia ludzi oraz troszkę narzędzi?

17 Maj 2009, 16:06

Szukam auta dostawczego które będzie mi służyło do przewożenia ludzi oraz troszkę narzędzi mam firmę remontowo budowlaną wystarczy mi 6 osobowy + troszkę miejsca na narzędzia. Na auto mogę przeznaczyć 20 000 zl (w razie potrzeby 25 000 zl). Najlepiej gdyby to był sam diesel bez turbiny bo słyszałem ze turbina w dostawczych często siada. Proszę o wasze propozycje.
poldi2311
Nowicjusz

Miejscowość: Stalowa wola

17 Maj 2009, 19:48

Rozejrzyj się za Volkswagenem T4. Świetne autko, polecam silnik 2.5 TDI, a co do silników z turbiną to nie wiem jak to tak naprawdę wygląda w większości samochodów dostawczych, ale ja brałbym bez zastanowienia właśnie z turbiną. Mój tata miał kiedyś właśnie T4 wersję wydłużoną, właśnie z tym silnikiem, przekulał nim ok. 700tys km bez problemów. Ten samochód był po prostu świetny, nie do zajechania. Przez tyle kilometrów nigdy z nim nie było problemów, być może akurat trafił się taki wyjątek :razz: Także jak dla mnie to tylko T4 :mrgreen: Na pewno inni forumowicze także polecą Ci T4 :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Maj 2009, 22:07

tak t4 jak najbardziej ale poszukaj 1.9 d ja mam takieho i jest swietny mało pali. w 2.5 tdi sa problemy z kołem dwumasowym. wiec jak cos to polecam ci 1.9 d
Michal_89
Nowicjusz

Miejscowość: Chrzanów

19 Maj 2009, 06:41

ja rowniez podpinam sie pod T4 :razz: bardzo fajny,ciekawy no i pojemny samochodzik
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Maj 2009, 08:45

To nie lepiej kupić Mercedesa Vito, niż tego VW?
Vito za 20 tys. zł kupisz spokojnie 10-latka. Fakt bierze go rdza.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Maj 2009, 12:55

no tu sie zgodze ale Vito masz troche mniejsze niz T4
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na przejeździe pierwszeństwo ma zawsze pociąg!
    Podróżując samochodem często na naszej drodze napotykamy na przejazdy kolejowe, czyli skrzyżowania torów kolejowych z drogami publicznymi. W Polsce na 380 tys. km dróg publicznych, występuje 15 867 przejazdów ...
    Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...

19 Maj 2009, 15:00

mb100d i koniec tematu
Loosmo
Początkujący

19 Maj 2009, 16:47

Żaden koniec, o tym zadecyduje już autor tematu :twisted: Ja pozostaje cały czas przy T4 i zdania na korzyść Merecedesa nie zmienię :razz:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Maj 2009, 16:55

no ja tak samo z T4 zostaje ale przypomnialo mi sie jeszcze [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] u mnie na wiosce sa 2 ktore maja 1wlascicieli i dosc dlugo nimi jezdza a jednym z nich jest moj wujek ktory ma go od 2003r i z tego co mi wiadomo niemial ani jednej powaznej awarii
Barol
Awatar użytkownika