Jaki dostawczy do przewożenia ludzi oraz troszkę narzędzi?

17 Maj 2009, 16:06

Szukam auta dostawczego które będzie mi służyło do przewożenia ludzi oraz troszkę narzędzi mam firmę remontowo budowlaną wystarczy mi 6 osobowy + troszkę miejsca na narzędzia. Na auto mogę przeznaczyć 20 000 zl (w razie potrzeby 25 000 zl). Najlepiej gdyby to był sam diesel bez turbiny bo słyszałem ze turbina w dostawczych często siada. Proszę o wasze propozycje.
poldi2311
Nowicjusz

Miejscowość: Stalowa wola

17 Maj 2009, 19:48

Rozejrzyj się za Volkswagenem T4. Świetne autko, polecam silnik 2.5 TDI, a co do silników z turbiną to nie wiem jak to tak naprawdę wygląda w większości samochodów dostawczych, ale ja brałbym bez zastanowienia właśnie z turbiną. Mój tata miał kiedyś właśnie T4 wersję wydłużoną, właśnie z tym silnikiem, przekulał nim ok. 700tys km bez problemów. Ten samochód był po prostu świetny, nie do zajechania. Przez tyle kilometrów nigdy z nim nie było problemów, być może akurat trafił się taki wyjątek :razz: Także jak dla mnie to tylko T4 :mrgreen: Na pewno inni forumowicze także polecą Ci T4 :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Maj 2009, 22:07

tak t4 jak najbardziej ale poszukaj 1.9 d ja mam takieho i jest swietny mało pali. w 2.5 tdi sa problemy z kołem dwumasowym. wiec jak cos to polecam ci 1.9 d
Michal_89
Nowicjusz

Miejscowość: Chrzanów

19 Maj 2009, 06:41

ja rowniez podpinam sie pod T4 :razz: bardzo fajny,ciekawy no i pojemny samochodzik
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Maj 2009, 08:45

To nie lepiej kupić Mercedesa Vito, niż tego VW?
Vito za 20 tys. zł kupisz spokojnie 10-latka. Fakt bierze go rdza.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Maj 2009, 12:55

no tu sie zgodze ale Vito masz troche mniejsze niz T4
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
    Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...

19 Maj 2009, 15:00

mb100d i koniec tematu
Loosmo
Początkujący

19 Maj 2009, 16:47

Żaden koniec, o tym zadecyduje już autor tematu :twisted: Ja pozostaje cały czas przy T4 i zdania na korzyść Merecedesa nie zmienię :razz:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Maj 2009, 16:55

no ja tak samo z T4 zostaje ale przypomnialo mi sie jeszcze [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] u mnie na wiosce sa 2 ktore maja 1wlascicieli i dosc dlugo nimi jezdza a jednym z nich jest moj wujek ktory ma go od 2003r i z tego co mi wiadomo niemial ani jednej powaznej awarii
Barol
Awatar użytkownika