Jaki filtr powietrza dorobić, żeby sie nie narobić ? :)

05 Maj 2016, 19:52

Witajcie. Mam taki problem, otóż przeswapowałem swojego staruszka na 1.3 Mpi i mam dośc mało miejsca na oryginalny filtr powietrza. Nie współgra z resztą i nie chciałbym psuć estetyki całości. Wiem, że istnieją różne filtry powietrza na obejme, lecz ja nie chce robić z swojego auta jakiegoś ,,pseudosportowca'' i zmiana na filtr powietrza, który jednak trzeba czyścić, smarować w jakimś specjalnym płynie itp.. nie kreci mnie to. Dlatego mam pytanie. Czy istnieje jakiś filtr powietrza, lub być może obudowa, która zajmuje tyle miejsca i jest tak zgrabna jak filtr stożkowy, jednak nie wymaga obsługi, jest czymś zakryta jak zwykła obudowa filtra powietrza ? Bardzo mi zależy na czymś takim i najlepiej, żeby było tanie :) A miejsca mam tak, jak na zdjęciu :) Pozdrawiam

[link wygasł]
Germanizer
Obserwowany

Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Skoda 105 L 1.3 MPI
Silnik: 1.3 MPI 68 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1983

08 Cze 2016, 18:28

Może kup taki filtr stożkowy [link do oferty na Allegro wygasł] ma wkład który można czyścić i powinien się zmieścić no i jest tani. Musisz tylko sprawdzić czy średnica mocowania będzie dobra.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nieuważny pieszy i zasada ograniczonego zaufania
    Podobnie jak kierowcy piszący SMS-y i rozmawiający przez telefon w trakcie jazdy narażają się na utratę kontroli nad pojazdem, także i piesi rozproszeni przez rozmowę czy zabawę gadżetami narażają siebie i innych na niebezpieczeństwo. ...