REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Oczywiście, że nic, jednak był wybawieniem dla właściciela. Kupił takie samo auto tylko z 1.8 i banan mu z twarzy nie schodzi a ochom i achom nie ma końcacosmopll napisał(a):Oczywiście tramwaj to wina silnika
Pokaż mi takowecosmopll napisał(a):I co ty na to? O dobrych 1.6 16V są nawet wpisy na tym forum
Wcale Cię nie atakuję, masz tylko takie wrażenie bo wypisujesz bzdury i wprowadzasz ludzi proszących o pomoc w błąd.cosmopll napisał(a):akże raczej próbujesz mnie atakować, niż dyskutować
No to to już jest bullshit kompletny i otwarcie mówię, że Cię atakuje. Powiedz mi, bardzo Cię proszę, od kiedy to małe auta z kosiarkowymi silniczkami są oszczędne w trasie, gdzie prędkości są troszku wyższe niż w mieście? Silnik pod obciążeniem pali więcej. Nie mówiąc już o bezpieczeństwie, czyli wyprzedzanie tym czymś przeciętnego auta chociażby dostawczaka. Nie mówię już o wyprzedzaniu tirów, bo to jakby pójść z bagnetem na armaty. Misja samobójcza. Komfort podróży też leży na całej linii. Nie próbuj więc wmówić mi ekonomiczności małych aut bo jestem ekonomistącosmopll napisał(a):Wiesz, kolega określił auto jako na "dojazdy" nie "do ścigania", więc spokojnie taka pojemność starczy i nie ma czego współczuć. Silnik jest sprawdzony i ekonomiczny. Do spokojnej, oszczędnej jazdy wystarczy. Jeżeli nie to zawsze można znaleźć ibizę z większym motorem, jak kolega będzie chciał. Na razie to są luźne przykłady. Nie każdy ma takie podejście jak ty i jak doradzasz na zasadzie, co "ja bym wziął" to jest to raczej kiepskie doradztwo. Silnik jest bardzo dobry, sprawdzony i naprawdę godny polecenia. Co do spalania, to tutaj są relacje ludzi - kompletnie nie wiesz o czym piszesz
nic dodać, nic ująćTFSI napisał(a):1.4 w Golfie to totalna porażka,trzeba go wysoko kręcić żeby jakoś jechał a co za tym idzie większe spalanie,po mieście potrafi wziąć nawet 10l,2.0 już nieco lepsze i lepiej jedzie a spalanie porównywalne do 1.4 więc trzeba sie zastanowić czy jest sens katować sie 1.4.
Druga sprawa o tym co piszą chłopaki czyli 1.6 w Oplu,niestety to prawda że picie oleju to wada fabryczna,ten silnik był troche niedopracowany więc co jakiś czas trzeba robić dolewki.
Tak więc nowy użytkowniku cosmopll skończ pisać brednie bo g... wiesz i widziałeś a jak Ci sie nie podoba na forum to polecam jego zmiane
auta miejskie serio średnio nadają się w trasę i nie są tak oszczędne jak ci się wydaje i jak byś sobie tego życzył. Arosa to już wgl przegięcie, to karykatura samochodu. Nie warto katować się za własne pieniądzemateo127 napisał(a):Ogólnie na samochód z instalacją mam przeznaczone 11000 ( na przerejestrowanie, ubezpieczenie itp mam osobne fundusze ). A napisałem że 10000 bo pewnie będzie cos do zrobienia . Ogólnie najbardziej zależy mi na oszczędności dlatego też najlepiej żeby silnik miał pojemność max 1.6 najlepiej 1.4. Na trasie max prędkość jaką będę jechał to 130 i to tylko odcinkami tak to w okolicy 100-110. Jeśli chodzi o kwestie wielkości samochodu to nie może być duży dlatego chyba klasa B będzie najlepsza. Ogólnie patrzyłem właśnie seata ibize 1.4 75 KM tylko nigdzie nie mogłem znaleźć czy ten silnik jest dobry pod gaz. Patrzyłem również:
- Daewoo Kalos 1.4 83KM
- Hyundai Getz 1.3 82KM
- Seat Arosa lift 1.4 60KM
- Peugeot 206 1.4 75KM
cosmopll napisał(a):Na tym forum macie wpis, że gość miał 1.6 i nie miał żadnego problemu, a oleju grama nie brał.
cosmopll napisał(a):Wystarczy, że zmieniało się częściej w tym aucie olej i lało dobrej jakości, oraz użytkowało z głową (bez pałowania na zimnym i bez zbyt niskich obrotów) to panewki się nie sypały.
Nie, po prostu nie będę gadał z idiotą bo sprowadzi mnie do swojego niskiego poziomu i pokona.cosmopll napisał(a):Nie chcesz rozmawiać, bo nie masz argumentów,
cosmopll napisał(a):1. Jestem podejrzewam lepiej douczony od Ciebie i wbrew Tobie, nie wyczuwam tego nie mając książki w ręku i nie sprawdzając wpisów w niej. Jeżeli masz magiczną kulę, która mówi Ci, który przebieg jest podrobiony, które nie, to gratuluję. Zbijesz na niej fortunę. Sam sprowadziłem kiedyś taką Ibizę dla znajomej z niewielkim przebiegiem.
Chyba tylko samobójcy jeżdżą tym albo kompletni laicy.. Odpier.. się do mojego Mondeo bo jakbyś chciał wiedzieć to silnik ma dobrą charakterystykę pracy i dobrze jeździ oraz dobrze wyprzedza. Około 12 sekund do setki mam więc wszystkie Twoje Golfy 1.4 i 1.6 mogą pomarzyć o tym że są szybsze. Golf 1.4 ma ponad 15s do setki 1.6 ma koło 14..cosmopll napisał(a):Normalnie są ludzie, którzy Gulfem 1.4 czy 1.6 w trasy jeżdżą, ale Twoje styrane zajeb..iste 90 KM w MKII wymiata, to wszyscy wiedzą.
G.. to może Ty jeździsz więc nie podskakuj bo za to raz dwa możesz warna dostać..cosmopll napisał(a):fajnie, że twierdzisz, że jeździsz gównem,
cosmopll napisał(a):A te wieści skąd masz? Od właścicieli, którzy kupili "okazje". To się nie dziwię
cosmopll napisał(a):Chłopcze, myślę że o silnikach, to mógłbyś się ode mnie nauczyć jeszcze niejedno
cosmopll napisał(a):Tak 1.4 jest bardzo udanym silnikiem, tani w eksploatacji i tanim.
cosmopll napisał(a):1.6 pali niewiele więcej niż 1.4 i ma dokładnie takie samo przyspieszenie do 100 km/h jak (2.0) 10,5 / 10,9 (1.6). Także znawco znowu zabłysnąłeś.
cosmopll napisał(a):Co do spalania, to tutaj są relacje ludzi - kompletnie nie wiesz o czym piszesz..
[link do autocentrum.pl wygasł] ... 1993-1999/
cosmopll napisał(a):Wiesz, kolega określił auto jako na "dojazdy" nie "do ścigania", więc spokojnie taka pojemność starczy i nie ma czego współczuć. Silnik jest sprawdzony i ekonomiczny. Do spokojnej, oszczędnej jazdy wystarczy. Jeżeli nie to zawsze można znaleźć ibizę z większym motorem, jak kolega będzie chciał. Na razie to są luźne przykłady. Nie każdy ma takie podejście jak ty i jak doradzasz na zasadzie, co "ja bym wziął" to jest to raczej kiepskie doradztwo. Silnik jest bardzo dobry, sprawdzony i naprawdę godny polecenia. Co do spalania, to tutaj są relacje ludzi - kompletnie nie wiesz o czym piszesz..
cosmopll napisał(a):Ogólnie dobrze kombinujesz. Możesz wziąć 8V Astrę, ale ona nie jedzie jak na 1.6 i silnik jest przestarzały..
cosmopll napisał(a):Co do pojemności, to zależy jak kto jeździ i do czego auta potrzebuje. Mniejsze pojemności, zaczynają więcej palić przy wyższych prędkościach typu 140 km/h, ze względu na zestopniowanie skrzyni. Do 120 km/h palą mniej. Wyprzedzanie zależy od umiejętności i spokojnie każde z tych aut, da sobie radę w trasie. Kolega Bartol może Ci powiedzieć, że 126p spokojnie wyprzedzi TIR-a