REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tych bzdur nie da się czytać. Pogódź się z tym, że to ty się nie znasz. Ostrzeżenie za wpisywanie brednicosmopll napisał(a):Co do Golfa to 1.4 nie jest to demon prędkości, ale do spokojnej jazdy wystarcza. Natomiast ty g.. wiesz, jak polecasz ociężałe, ospałe i paliwożerne 2.0 8V, które ma dokładnie takie samo przyspieszenie do 100-tki jak 1.6, a pali średnio 1l / 100km więcej. Kompromitujesz się i tyle. Jak nie wierzysz - proszę bardzo link do strony z danymi.
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk4/
@mike1735
Co do pojemności, to zależy jak kto jeździ i do czego auta potrzebuje. Mniejsze pojemności, zaczynają więcej palić przy wyższych prędkościach typu 140 km/h, ze względu na zestopniowanie skrzyni. Do 120 km/h palą mniej. Wyprzedzanie zależy od umiejętności i spokojnie każde z tych aut, da sobie radę w trasie. Kolega Bartol może Ci powiedzieć, że 126p spokojnie wyprzedzi TIR-a
cosmopll napisał(a):Nawet jak jest to 1,6 8V to wyczujesz to 0,4? 2.0 jest to stare 8V i przez to mułowate.
cosmopll napisał(a):Co się proszę wg Ciebie nie zgadza, oprócz tego, że ty wiesz lepiej?
BK1928 napisał(a):A 2.0 nie jest mułowaty czy paliwożerny.
Pali mniej więcej tyle co 1.6
mateo127 napisał(a):tylko nie wiem jak ze współpracą 306 i civica z gazem?
BK1928 napisał(a):Ja zaproponuję może Peugeota 206 lub 306 do gazu.
Może Honda Civic i na koniec Fiat Punto.
BK1928 napisał(a):Audi A3.
BK1928 napisał(a):No jak to mówiłem można obejrzeć jak jest coś taniego w pobliżu.
Nigdy nie wiadomo co okażę się okazją