Jaki hosting wybrać ?

24 Paź 2014, 01:44

Mam pewien problem, otóż mam aplikację mobilną, która pobiera wyświetla i pobiera obrazy z serwera. Obrazy są w HD więc zużycie transferu leci dość szybko (przez 3-4 dni zużyte 25GB). W bazie zapisuję ilość ściągnięć danego obrazu, więc baza nie jest rozbudowana a i skrypty php wysyłają tylko json'a, więc nie ma strony internetowej.
Teraz moje pytanie - jaki hosting wybrać? Póki co skłaniam się ku temu hostingowi od nazwa.pl. Mam zamiar zrobić jeszcze kilka aplikacji, które będą używały serwera a nie wiem tak naprawdę jak to wygląda w takim przypadku. Appka nie ma aktualnie dużo pobrań - ogólnie 1000 a aktywnych instalacji jest 700.
Pierwszy raz ogólnie będę wystawiać coś na serwer, nawet strony internetowej nigdy nie wystawiałem, stąd nie bardzo wiem z czym to się je. Nie wiem jak dużo pamięci będzie zżerać wykonywanie takich skryptów i procesora itp.
zgrodziak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1982
Auto: Audi A3 b7
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

24 Paź 2014, 12:09

Możesz uderzyć do 2BE.pl. Wiem, że oprócz hostingu który mają na stronie przygotowują czasem konta pod specyficzne wymagania klienta.
Chrabąszcz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Audi A5
Silnik: 2.7 V6 TDI 190 KM

07 Lis 2014, 08:54

webio jest dobry.
ZibiZ
Nowicjusz

Auto: Audi

24 Lis 2014, 00:59

Może warto zainwestować w serwer dedykowany? Tutaj masz ofertę biznes-host http://biznes-host.pl/?s=dedykowane. Ja mam u nich hosting www, więc nie powiem ci jak akurat te serwery działają. Musisz popytać, poszukać lub napisać więcej info, żeby można było ci jakieś konkretne rozwiązanie doradzić.
maślik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 11 2002
Auto: VW

02 Gru 2014, 19:10

Hej.

Nie podałeś jednej z podstawowych informacji oprócz transferu - czyli zapotrzebowania na przestrzeń dyskową - a to dość istotne.

Jeśli chodzi o Biznes-host - mam tam kilka serwerów (głównie VPSy) od kilku lat i jest jak najbardziej OK. Dedyk to może być trochę za dużo ale np taki VPS do 50 zł/mc ... (http://biznes-host.pl/?s=plany_vps) te są bez limitu transferu ale... i bez panelu DA - choć to akurat podejrzewam da się załatwić z BOK, ewentualnie szukaj w ofercie "VPS dla Publikera" - ten ma panel DA.

Opcja druga (chyba optymalna) - również sprawdzone na własnej skórze to hosting biznesowy w netdc.pl (https://www.netdc.pl/serwery-www/oferta-biznesowa) - za 150 zł/rok masz 75 GB pojemności konta i 800 GB transferu miesięcznie. Serwerownia w PL (Poznań), mam tam dedyka i VPS.

Tu: http://websem.pl/hosting-w-seo-dywersyfikacja-zasobow-hostingowych-bonus/ masz w komentarzach opinie innych o netdc a na forum pio jest w banerze kod rabatowy na 50 zł (8ARH-TYC3-9BU5) - więc pierwszy rok możesz mieć za 100 zeta. :mrgreen:

Jest jeszcze Ogicom z którym nie ma problemów. Masz u nich Serwer dedykowany lub VPS w pełnej mocy fizycznego serwera oddany do Twojej wyłącznej dyspozycji i masz ponad 350 konfiguracji do wyboru.
swirus71
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Focus MK2
Silnik: 1,6 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Sty 2015, 19:27

Małe konto na Firehost. Płacę 80 zł rocznie. Mam na nim w sumie 5 serwisów na WP, wszystkie działają na prawdę fajnie. Tutaj masz opcję wyboru pomiędzy DA, a cpanel.
Całość kosztuje śmieszne grosze, a np. support mają lepszy niż w firmach z kilka razy wyższymi cenami.
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Sty 2015, 14:35

korzystał ktoś z firmy atthost? chodzi mi o hosting specjalnie pod wp - nie potrzebuję większego, a u nich cena wydaje się spoko.
fajnyfacet
Nowicjusz

Auto: audi

05 Lut 2015, 19:17

CZEŚĆ!
Posiadam kod polecający na konta hostingowe MyDevil obniżający cenę zamówionego konta o 20%
Kod polecającego na PW.
Dlaczego MyDevil ?
Stawiają na możliwości: można uruchamiać aplikacje napisane w niemal dowolnym języku: PHP (w tym nawet w 5.6), Pythonie, Ruby, Node.js, Perl, C, C++, D, Lua, Erlang, TCL/TK, Pascal. Dają dostęp do repozytoriów kodu, udostępniają bazy MySQL, PostgreSQL, MongoDB czyli istny raj dla Webdeveloperów którzy szukają gotowego, wydajnego środowiska do pracy :D
Z moim kodem otrzymasz 20% upustu!
dancerel
Obserwowany

Auto: nie mam

06 Lut 2015, 15:40

fajnyfacet napisał(a):korzystał ktoś z firmy atthost? chodzi mi o hosting specjalnie pod wp - nie potrzebuję większego, a u nich cena wydaje się spoko.

nie znam tego hostingu. Ale mogę polecić sprawdzonego cal.pl . Ich oferta wyróżnia się brakiem limitu transferu i całkiem sporą pojemnością hostingu.
jacus19
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

12 Lut 2015, 18:41

Mam dla Was kod polecający na konta MyDevil.net KOD: PTO671H83S dzięki któremu otrzymasz 20% zniżki a ja otrzymam 20% twojej wpłaty :)
MyDevil to rozbudowane konta hostingowe umożlwiające utrzymanie aplikacji, witryn napisanych w wielu językach. Udostępniają ciekawy panel jak i dostęp do konta poprzez SSH!
Diamondo
Obserwowany

Auto: audi

15 Lut 2015, 18:13

Firehost wychodzi mnie 80 zł za rok, w tym momencie mam tam kilka serwisów opartych na WP, wszystko działa ok.
A widzę, że niektórzy dosłownie wszędzie ładują dokładnie ten sam szajs ;-)
Misio
Nowicjusz

16 Lut 2015, 11:45

diamondo, dzięki mam już hosting i nie planuję zmiany bo jestem zadowolony z tego co mam.
jacus19
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

20 Lut 2015, 17:57

A ja trzymam moją stronę firmową w Sprint Data Center. Jest to tent tańszy z tych dwóch pakietu www.sprintdatacenter.pl/hosting [pakiet standard]. Może nie należy do najtańszych, ale zdecydowałem się na niego bo nauczony doświadczeniem cenie sobie 24h pomoc techniczną. Szczególnie gdy nie potrafię założyć skrzynki pocztowej lub gdy trzeba odzyskać backup bo np coś przez przypadek usunąłem.
Instat
Początkujący

Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: Citrone C2
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

24 Lut 2015, 23:05

he? A po co mi pomoc techniczna w momencie kiedy śpię? Wolę zapłacić kilka razy mniej, i tak serwer cały czas normalnie działa.
A jak z odpowiedziami od supportu? Z Firegost odpowiadają mi w ciągu dnia w kilka minut...
Misio
Nowicjusz

26 Lut 2015, 09:55

ja polecam hosting w 2hi, wszystko śmiga a do tego bardzo dobra obsługa, w nocy o północy można liczyć na pomoc
bask
Początkujący

Auto: Opel