Jaki - i czy warto kupować przenośny prostownik?

27 Maj 2019, 12:26

Jak coś to sry jeśli zły dział, ponieważ nie mogłem znaleźć jakiejś konkretnej kategorii xd
A że piszę pierwszy post to siema xd

Jakiś czas temu w jednej z gazet (Auto Świat albo motor) widziałem recenzje przenośnych prostowników, nie mogę tej gazetki już znaleźć.

Także moje pytanie - w jaki prostownik warto się zaopatrzeć?
I czy w ogóle warto? Pytam, ponieważ samochód mam stary i czasami aku lubi się rozładować.
I - jeśli ten prostownik naładuję i tak zostawię, to się sam rozładuje, czy może on przestać działać?
heniaxd
Nowicjusz

27 Maj 2019, 13:32

heniaxd napisał(a):Także moje pytanie - w jaki prostownik warto się zaopatrzeć?
Moim zdaniem warto, nie jest to drogie urządzenie a są takie z podtrzymaniem prądu np. w zimie. Do 100zł znajdziesz coś co sprawdzi się w domowym garażu.
heniaxd napisał(a):samochód mam stary i czasami aku lubi się rozładować.
W tym przypadku może warto pomyśleć o wymianie akumulatora bo jak jest on stary to w pewnym momencie taki prostownik może już nam nie pomóc.
heniaxd napisał(a):jeśli ten prostownik naładuję i tak zostawię, to się sam rozładuje, czy może on przestać działać?
Hm… tu bardziej chodzi Ci chyba o prostownik z możliwością rozruchu bo zwykły prostownik przenośny nie ma w sobie baterii i tam nie ma co się rozładować. W przypadku baterii oczywiście nie używana rozładuje się po jakimś czasie. Myślę jednak że nie ma sensu z twojej strony kupować takiego urządzenie bo one są drogie >400zł, a nie wykorzystasz ich potencjału.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!