Jaki japończyk do 10 tyś??

02 Gru 2007, 13:55

Witam mam do wydania około 10tyś złotych, zamierzam za to kupić najlepiej jakiegoś japońca...Samochód ma być bezawaryjny, ekonomiczny, dynamiczny i komfortowy(w takiej kolejności jaką podałem) :lol: Generalnie myślałem nad:

Primerką 1.6l 1 generacja

Mazdą 323f 1.5l

Honda Civic V generacja 1.5 najlepiej vei

Wszystkie oczywiście 4/5 drzwi
Co najbardziej byście mi z tych modeli polecali??

Jeśli macie inne propozycję proszę podawać :lol:
kubot
Nowicjusz

02 Gru 2007, 22:55

toyota srarlet lub corolka
STOP HISTERII
circle
Nowicjusz

Miejscowość: makplaneta

02 Gru 2007, 23:15

Co do starletki do odpada bo zbyt mała. Corolka nawet nawet, a czy możesz mi napisać dlaczego właśnie te modele??
kubot
Nowicjusz

04 Gru 2007, 18:32

Ja mam nissana primerke p10 i jestem bardzo z niej zadowolony, samochód bezawaryjny :) za p11 zapłacisz coś koło 10-12 tys
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 18:35

dzięki, orientujesz się może ile może palić taka primerka z silnikiem 1.6??
kubot
Nowicjusz

04 Gru 2007, 18:55

kubot napisał(a):dzięki, orientujesz się może ile może palić taka primerka z silnikiem 1.6??

no moja z silnikiem 2,0 slx pali coś koło 12 w mieście i z 9-8 w trasie ale to z powodu braku wymiany filtrów... po wymianie spadnie nieco spalanie. Myśle że w takiej 1,6 nie powinno przekroczyć 10/100. W sumie w mieście wszystkie prawie palą jednakowo, no chyba że to Tico :) Przy zakupie mocno przypatrz się karoserii, progom oraz wszystkim częściom blacharskim, spójrz na cześci mechaniczne, zawieszenie,półosie napędowe, najlepiej wjedź na kanał :)
_ZYWY_
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...

04 Gru 2007, 18:58

Witam.Chciałbym się podpiąć pod temat ,bo też dysponuję kwotą 10 tys. i też upatrzyłem sobie japończyka tutaj nie wymienionego.Konkretnie honda accord.Może być trochę droższa.Mnie jednak chodzi o auto rodzinne(2 dzieci).Czy cicvic nie będzie za mały aby dzieciaki z tyłu się nie pogniotły?
Pozdrawiam.
hanys7004
Nowicjusz

04 Gru 2007, 19:03

hanys7004 napisał(a):Witam.Chciałbym się podpiąć pod temat ,bo też dysponuję kwotą 10 tys. i też upatrzyłem sobie japończyka tutaj nie wymienionego.Konkretnie honda accord.Może być trochę droższa.Mnie jednak chodzi o auto rodzinne(2 dzieci).Czy cicvic nie będzie za mały aby dzieciaki z tyłu się nie pogniotły?
Pozdrawiam.

Panie, accord to strasznie wadliwy samochód, dzisiaj byłem na forum hondy i widziałem same problemy z tymi autami, mogłem nawet dokonać wymiany Primera na Civica ale zrezygnowałem.
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 20:05

hmmm generalnie się nie podpiszę pod tym, że hondy są wadliwe. W rankingu niezawodności zajmują bardzo wysokie miejsce. Mój kuzyn ma hondę Civic z 94 roku hatchback 1.3 zero problemów. Taką samą ma mój znajomy od ponad 2 lat, jeździ ciężką nogą po około 4-5 tyś obrotów i nie słyszałem, żeby kiedykolwiek na nią narzekał...wręcz przeciwnie
kubot
Nowicjusz

04 Gru 2007, 20:11

kubot napisał(a):hmmm generalnie się nie podpiszę pod tym, że hondy są wadliwe. W rankingu niezawodności zajmują bardzo wysokie miejsce. Mój kuzyn ma hondę Civic z 94 roku hatchback 1.3 zero problemów. Taką samą ma mój znajomy od ponad 2 lat, jeździ ciężką nogą po około 4-5 tyś obrotów i nie słyszałem, żeby kiedykolwiek na nią narzekał...wręcz przeciwnie

Rozmawiając ze znajomymi, którzy posiadają honde, oraz patrząc na fora dyskusyjne (porównanie nissan i honda) śmiem twierdzić ze hondy są wadliwe :) Takie moje skromne zdanie
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 20:33

_ZYWY_ napisał(a):Rozmawiając ze znajomymi, którzy posiadają honde, oraz patrząc na fora dyskusyjne (porównanie nissan i honda) śmiem twierdzić ze hondy są wadliwe :) Takie moje skromne zdanie

napewno mniej od "peżotów", renaultów, fiatów, seatów... hundy mają niezniszczalne silniki i temu nie zaprzeczysz...
People cannot gain anything without sacrificing something... that's an equivalent trade.
Bio
Początkujący

04 Gru 2007, 20:58

ale odbiegliśmy od tematu...

Szukam dobrego japończyka do 10 tys!! :)
kubot
Nowicjusz

04 Gru 2007, 21:03

kubot napisał(a):ale odbiegliśmy od tematu...

Szukam dobrego japończyka do 10 tys!! :)

napisałem wyżej :) poszukaj w necie na temat nissanów :) odwiedź "nissan klub polska" :) (wpisz na google)
_ZYWY_
Nowicjusz

05 Gru 2007, 00:56

Jaki japończyk? Hmmm... Napewno nie kupiłbym corolki- może i jest bezawaryjna, ale strasznie nudna. Nissan Primera desingiem trąca o schyłek lat 80'. Bardzo słaba jakość wykonania oraz nietrwałe przednie zawieszenie. Silnik 1.6 trochę za słaby natomiast 2.0 jest paliwożerny. Honda Civic-fajne autko, ale jest dla indywidualistów- mało miejsca w środku, niskie i twarde zawieszenie, silniki mocne ale uwielbiające wysokie obroty. Moja propozycja to:
1. Toyota Carina(ostatnia wersja)- Bardzo nowoczesny wygląd jak na lata 90', ładny kokpit, dobre wyposażenie, bezawaryjne i ekonomiczne silniki benzynowe(najlepiej 1.8)
2. Mazda 626- Solidny japoński samochód, wysoki komfort resorowania, bezawaryjność, bezawaryjne silniki(najlepiej 2.0), wysoka jakość wykonania.
mistrz27
Początkujący

05 Gru 2007, 20:38

moim zdaniem, ile ludzi tyle opinii
_ZYWY_
Nowicjusz