Samochód do 25k.

29 Lis 2007, 15:01

Witam. Szukałem, szukałem i znalazłem troche info, ale... ;]

mam do wydania maksymalnie 25tys zł. ;]
samochód? mały. najlepiej 3 drzwiowy. Głównie bede nim jeździł do pracy i po Warszawie. Raz na pół roku (ferie/wakacje) przejedzie "na raz" może z 1000km ;]

myślałem o skodzie fabia, VW golfie IV oraz peugeotcie 306.

widziałem, że lubicie rzucać linkami do otomoto etc. Ja chce "tylko" Waszą wiedze :D na temat każdego z tych aut. Jak sie na jakieś zdecyduje, to dopiero wtedy zacznie sie polowanie :P

PS. koszty eksploatacji są również ważne i mają być jak najniższe ;]

pzdr. :)
dj_spinacz
Nowicjusz

29 Lis 2007, 20:18

Witam:)

No to zaczne od tych samochodów co ty podałeś:)

Skoda Fabia:
Dobry miejski samochodzik, który poradzi sobie i w trasie.
Całkiem dobre auto a silnik w tym samochodzie jest jego najmocniejszą stroną, troche mało miejsca z tyłu i bagażnik mały ale to jest fabia a nie Oktawia. Szybko matowieją (piasek itp)klosze reflektorów i halogenów oraz szyba z przodu. Jakość plastików słaba za te pieniądze można oczekiwać lepszych materiałów.

VW Golf IV:
Samochód ma mały silnik... ale mimo wszystko musze przyznać że jest dynamiczny (nie mylić z szybkim) przyśpieszania ma przeciętne, acz kolwiek wystarczają do jazdy w mieście lub na trasie z 2-3osobami.. więcej osób już mu ciąży :)

Peugeot 306:
świetny samochód, doskonale trzyma się drogi, dobre zabezp. anykorozyjne,nie potwierdza się teoria, że "francuz" musi być drogi (oczywiście serwis poza salonem sprzedaży), łożyska na tylnym zawieszeniu muszą być wymienione do 120000 km.
Jest duży bagażnik jest gdzie tube schować nawet dwiie i reszte sprzętu.

za tą cene kupisz jeszcze inne samochody np:

Ford Focus:
Renault Megane:
Nissan Almera
Peugeot 307
Ford Fiesta
Audi A3
Fiat Punto
Nissan Micra
Renault Clio
Audi A3
Citroen C2
Alfa Romeo 147
Opel Corsa
VW New Beetle
Fiat Stilo

Jeśli onteresuje cię jakiś samochód z wyżej wymienionych to mów:) Opiszę Ci go:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

29 Lis 2007, 21:27

ojej! ;]

ten peugeot dużo pali ;]
10 w mieście i 7,5 po trasie O_o

szczerze mówiąc nie orientuje sie jeśli chodzi o rynek motoryzacyjny, więc z tej listy, którą podałeś, moge co najwyżej se zdjęcia pooglądać ;]

co Ty byś wziął?
potrzebuje małego i taniego wozu. - to chyba główne kryteria.

EDIT: a teraz widze, że 1,4HDI pali 5,5litra/100km... wtf? ;]
EDIT2...: francuzy odpadają. żona sie uparła "że nie, bo sie psują się i ogólnie zawodne są." także VW ma + na starcie ;]
dj_spinacz
Nowicjusz

30 Lis 2007, 17:42

No to jeśli ma być ladny i dośc niepsujący się no to albo Golf albo Focus:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

05 Gru 2007, 17:06

golf 4 za 21k

ABS, el. szyby, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, ksenony
DIODY; WYDECH REMUS; FELGI ALUMINIOWE 16” + komplet opon zimowych z felgami i system car audio GRATIS!

Data 1 rejestracji: 11/1999
Przegląd ważny do: 02/2008
Ubezpieczenie OC: 05/2008

Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 11/1999, Przegląd: 02/2008, Ubezpieczenie: 05/2008, 124 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1600 cm3, benzyna, czarny-metalic, Liczba drzwi: 2/3,

co o tym sądzicie? :))

imho ok, szczególnie że też z Warszawy. Powiem więcej - jutro najprawdopodobniej pojade go zobaczyć, bo to jakieś 15 minut drogi :P
dj_spinacz
Nowicjusz