Jaki jest sens sprowadzania samochodu ?

13 Sty 2009, 04:53

qki007 napisał(a):Moim zdaniem już lepiej sprowadzoną która jest w PL kupić zobacz:

[link do oferty na Allegro wygasł][1][0]=2004&a_text_i[1][1]=&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=&a_text_i[5][0]=&a_text_i[5][1]=&a_enum[12]=all&a_enum[13]=all&a_text_i[14][0]=&a_text_i[14][1]=&a_enum[15]=2&a_enum[16]=all&a_enum[178]=1&a_enum[199]=all&change_attr=Poka%C5%BC

no tak, ale to sa roczniki 2004, i wartosc samochodu to -jakies 3 tys za oplaty bo sprowadzane czyli 17tys zl jak na 2004r to troche malo nie uwazasz?
nureq
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

07 Mar 2009, 11:29

hej! :) potrzebuję waszej pomocy, być może w niedalekiej przyszłości, Tata będzie zmieniał samochód, jako, że już jestem pełnoletni to będę miał wpływ jakie to będzie auto. Oczywiście nigdy się tym wcześniej nie interesowałem. Ojciec mojego kolegi sprowadził sobie z USA Jaguara XKR z 2008 za ok 150tys. złotych, samochód jest super - jak nowy. Dlatego pomyślałem, że może i ja bym coś takiego mógł zrobić, taki samochód za taką kasę aż głowa boli!!!! :D
I tak sobie zacząłem przeglądać samochody, no ale niestety w ogóle się nie orientuję na czym polega takie sprowadzanie i jak obliczyć całkowite koszty takiej zabawy.
Trafiłem na coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pomijając, że są to ceny netto - i tak są niskie (znalazłem u innych podobne brutto).
I teraz pytanie do użytkowników, jakie jeszcze muszę uiszczać opłaty(celne:akcyza? transportowe i inne) i jakie są przykładowe ostateczne koszta?

pzdr i dziękuję za pomoc
3fF
Nowicjusz

07 Mar 2009, 13:39

Z ciekawości pytam - gdzie byś jeździł po Polsce tym R8? Masz świadomość, że nie jesteś w stanie wjechać takim autem nawet do Warszawy, czy Krakowa? Pierwsza lepsza dziura i jesteś załatwiony. Nie mówiąc o tym, że nie podjedziesz pod absolutnie żaden krawężnik.
Piękne, ale niepraktyczne.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Mar 2009, 13:45

ale mnie nie interesuję audi r8, podałem tylko przykład
3fF
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 czy Honda C-RV?
    W popularnym segmencie SUV-ów Honda C-RV i Toyota RAV4 są od lat liderami sprzedaży na amerykańskim rynku. Renomowana organizacja konsumencka Consumer Reports przeprowadziła badanie porównawcze obu modeli i ...
    Lexus Landau - kompaktowy hatchback z silnikiem V8
    W połowie lat 90. Lexus zaprezentował koncepcyjny model Landau, którego konstrukcja została osadzona na płycie podłogowej pierwszej generacji modelu GS 300. Cechą charakterystyczną prototypu było nie tylko pięciodrzwiowe ...