Jaki kupić?krajowy czy sprowadzony?

20 Mar 2011, 17:16

Witam.tak jak już pisałem kolega chce kupić opla corse lub peugeota 206.teraz się zastanawiałem czy nie będzie się opłacać kupić samochodu z zagranicy?chce wydać około 15 do 20tys zł max.to ma być już z wszystkimi opłatami.nie orientujecie się może czy bardziej będzie się opłacać sprowadzic auto? Jeśli chodzi o corse to chce jak najmłodsza z silnikiem 1.3cdti,jeśli o peugeota 206 to z silnikiem 1.4hdi.obowiązkowe wyposażenie to 5drzwi,klimatyzacja,abs,wspomaganie kierownicy.a bajery typu kierownica wielofunkcyjna i jakieś ESP warto mieć ale tego może nie być na korzyść nowszego auta.czyli jeśli zbędnych bajerów by nie było to mile widziane młodsze auto.corsa konicznie wersja c bo o tym zapomniałem dopisać.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Mar 2011, 17:38

-Czy sprowadzony cz krajowy hmmm tutaj musisz sie sam zastanowic
krajowy bedzie mial mniejszy przebieg bedzie jezdzil po gorszych drogach i napewno bedzie gorzej wyposazony niz jego odpowiednik sprowadzony np z frnacji niemiec itp. wiec w sumei sam musisz zdecydowac na czym Ci tak naprawde zalezy
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

20 Mar 2011, 17:44

nie ma znaczenia czy krajowy czy sprowadzany w 90% będzie i tak miał cofnięty licznik ;)
kupuje się stan techniczny a nie to gdzie auto jeździło :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Mar 2011, 17:50

no tak ale czy taniej by nie było sprowadzic?chodzi o to że jakby były 2 identyczne auta krajowy i zagraniczny to czy ten zagraniczny nie będzie tańszy od krajowego i w dodatku nie będzie miał bogatszego wyposażenia?
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

20 Mar 2011, 18:03

Jeżeli mają być identyczne to ten z zagranicy będzie zdecydowanie droższy.
Tam auta tej klasy są po prostu droższe jako nowe a co za tym idzie również jako używane.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Mar 2011, 18:05

pocieszny napisał(a):w 90% będzie i tak miał cofnięty licznik

Ty to zawsze musisz krakać...Badz pewny ze jak kupi u mnie to ta"przyjemnośc"go nie spotka..Mimo iz kupiłem-sprzedałem mnogo tego w to sie nie bawiłem bo nie umiałem.. :sad:
seba145 napisał(a):2 identyczne auta krajowy i zagraniczny to czy ten zagraniczny nie będzie tańszy od krajowego i w dodatku nie będzie miał bogatszego wyposażenia?

Jezeli będzie mial konkretne wyposazenie to badz pewny ze będzie drozszy....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1.5 Hybrid - test spalania
    Jak przystało na miejskie auto, Toyota Yaris Hybrid nowej generacji okazała się najoszczędniejszym z modeli testowanych przez What Car w kategorii ulicznej eksploatacji, osiągając w mieście wynik 2,94 l/100 km. Zastosowany ...

20 Mar 2011, 18:21

Migi60 napisał(a):
pocieszny napisał(a):w 90% będzie i tak miał cofnięty licznik

Ty to zawsze musisz krakać...Badz pewny ze jak kupi u mnie to ta"przyjemnośc"go nie spotka..Mimo iz kupiłem-sprzedałem mnogo tego w to sie nie bawiłem bo nie umiałem.. :sad:

Ty może nie ale pewnie ktoś po Tobie lub przed Tobą tak, ja jestem pewien przebiegu w 3 autach, jeden kupiony od MSW Kuweitu przebieg obecnie 1300kkm, drugi był w golfie 700kkm w rodzinie od początku, i trzeci to 124 szwagra sprzedana z przebiegiem 800kkm sąsiadowi..
monterey w momencie kupna na liczniku maił 152 kkm :mrgreen: taaa 18 letnie auto z takim przebiegiem :mrgreen: jeździła nim niemiecka dziewica, niepaląca, do kościoła autostradą i raz na cmętarz, do tego nigdy nie był w terenie przed kupnem :wink: uwierzysz w to?
nie kracze tylko niestety taka jest smutna rzeczywistość, a najgorsze jest to że jest na takie praktyki społeczne przyzwolenie, frajer sie znajdzie niech frajer płaci...
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Mar 2011, 18:37

pocieszny napisał(a):uwierzysz w to?

No powiedzmy ze Tobie jestem sklonny uwierzyc... :wink:
pocieszny napisał(a):jeździła nim niemiecka dziewica, niepaląca, do kościoła autostradą i raz na cmętarz, do tego nigdy nie był w terenie przed kupnem

:roll: :roll: :roll: :grin:
pocieszny napisał(a):Ty może nie ale pewnie ktoś po Tobie lub przed Tobą tak,

Za to swojej siwej glacy na pieniek nie połozę...Raz sprobowałem w"Guciu"/wiadomo-F126p.../Jak to k......o mi sie rozleciało tak juz więcej się za to nie brałem... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014

20 Mar 2011, 18:52

Obiło mi się o uszy, że mają zostać zaostrzone przepisy właśnie odnośnie utajania przeszłości pojazdu.
Gdyby to naprawdę weszło w życie i byłoby egzekwowane to ludzie byliby chyba w szoku :lol:
Zresztą nie raz na tym forum można przeczytać, żeby cofnąć licznik i sprzedać za więcej lub naprawić jak najtańszym kosztem i puścić na handel, sorry ale skoro takie podejście mają nawet samochodziarze to mnie nie dziwi, że ten rynek wygląda tak jak wygląda.
Za 20tys. zł to taka 206 lub Corsa C nie będzie bardzo stara więc w krajowym egzemplarzu prześledzenie przeszłości może być mimo wszystko dość proste.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000