Jaki samochód do 30-35tys złotych?

19 Mar 2011, 22:59

Witam jak w temacie chciałbym poprosić was o opinie jaki samochód warto kupić za takie pieniądze, interesuje mnie sedan, hatchback lub sport/coupe . Samochód najlepiej od 2002r w górę. Głównie interesowałyby mnie marki tj. Mercedes,BMW,Volvo,Volkswagen, ale jeżeli inne są godne polecenia też je rozwarze . Pozdrawiam
grzesiekmtx
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów

19 Mar 2011, 23:51

Powidz coś więcej np. do czego Ci auto potrzebne, chcesz diesla benzynę LPG?
Zależy ci na niskim spalaniu czy na dynamice?
Mamy rozumieć, że nie zależy Ci na dużej ilości miejsca z tyłu?
andrut
Nowicjusz

Miejscowość: WW-A

19 Mar 2011, 23:57

myślę o czymś od 120KM i więcej, miejsca wiele nie jest mi potrzebne jeżeli chodzi o benzyna czy diesel to nie jestem do końca przekonany, jeżeli benzyna to myślę o pojemności ok.1.8-2.2 a diesel moze byc do 3l .
grzesiekmtx
Nowicjusz

20 Mar 2011, 00:22

Zaraz ktoś powie, że ,, jadę na stereotypach" ale to tylko moje zdanie.
Nowe volvo to ford niby nic złego ale ja o europejskich fordach słyszałem
więcej złego niż dobrego (więc sam bym volvo trochę się bał ale niech się ktoś wypowie bo może fordy w mojej rodzinie były trefnymi egzemplarzami :wink: )

Gdybym miał wybór między benzyną a dieselem, brałbym benzynę: tańsze przeglądy, tańsze części, mniejsza wrażliwość na kiepskie paliwo, brak klekotów i innych dziwnych odgłosów.

Z tego co wymieniłeś to poszukał bym BMW E46 320 170km coupe albo sedan (co uważasz na lepsze)
andrut
Nowicjusz

Miejscowość: WW-A

20 Mar 2011, 00:25

Jest wiele opcji: Mondeo, Focus, Megane, Laguna, Golf, Mercedes W210. Na BMW i Volvo się nie znam.
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

20 Mar 2011, 02:57

do tej kwoty kupisz jeszcze ładne

volvo s60 z b dobrym silnikiem D5 163 KM [link do oferty na Allegro wygasł] chyba nigdy nie slyszalem aby ktos narzekal na ta jednostke napendowa,
ewentualnie mniejsze s 40, [link do oferty na Allegro wygasł]
a jezeli te auta nie beda sie podobac to mysle ciekawym rozwiazaniem bedzie jeszcze accord vii tutaj bedzi trzeba sie solidnie naszukac aby znalezc dobry egzemplarz w tej cenie ale wszystko jest mozliwe [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jeszcze dopisal bym BMW e46 o ktorym na tym forum naczytalem sie wiele dobrego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator w naszym samochodzie
    W tym temacie nie dyskutujemy o problemach z akumulatorami i ładowaniem. Jak odłączać/podłączać akumulator? Przy odłączaniu klem od akumulatora najpierw należy odłączyć przewód minusowy – pozwoli to uniknąć zwarcia ...

20 Mar 2011, 09:31

Za taką kwotę wybierał bym pomiędzy Mercedes W210, BMW E46 i Volvo S60. Jak już się zdecydujesz na któreś z tych aut to myślę, że podrzucimy kilka linków do ciekawych ofert.
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP

20 Mar 2011, 10:41

w tej kwocie znajdywałem nawet bmw e90 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oraz Mercedesa w211 [link do oferty na Allegro wygasł] ale nie jestem co do nich zbyt przekonany bo jak dla mnie jest to troche podejżana cena, mysle rowniez o passacie b6, vw golf 5 a bardziej realnie o mercedesie c-klasie coupe [link do oferty na Allegro wygasł] a co do wyżej wymienionych to na volvo s40 jezeli jakis ciekawy egzemplarz by sie znalazl tez mogl bym sie skusic
grzesiekmtx
Nowicjusz

20 Mar 2011, 11:32

grzesiekmtx napisał(a):w tej kwocie znajdywałem nawet bmw e90 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oraz Mercedesa w211 [link do oferty na Allegro wygasł] ale nie jestem co do nich zbyt przekonany bo jak dla mnie jest to troche podejżana cena, mysle rowniez o passacie b6, vw golf 5 a bardziej realnie o mercedesie c-klasie coupe [link do oferty na Allegro wygasł] a co do wyżej wymienionych to na volvo s40 jezeli jakis ciekawy egzemplarz by sie znalazl tez mogl bym sie skusic

to e90 to fake. ten model w tym roczniku to minimum 50 tys za benzyne :wink:
ta e-klasa? ex-taxi raczej. warta z 10 k wiecej. nie warto zupelnie
ta c-klasa wyglada jak sztrucel na zdjeciach wiec tak tez jest pewnie w rzeczywistosci
serio masz takie parcie zeby kupic zlom?

s40/v50 polecam :smile: w tej kwocie cos sie trafi z poczatku produkcji(04-05) w 2,4 170km. tylko unikaj US-specow. Co prawda, roznic nie ma powaznych, ale malo kto sprowadza auta zza oceanu w calosci.
mazda 6 w 2,3 benzynie rowniez(najlepszy silnik do tego modelu)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

20 Mar 2011, 11:43

Popieram zdanie kolegi wyzej. Ja bym proponował zastanowić się nad czymś takim:
[link do oferty na Allegro wygasł]
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP

20 Mar 2011, 11:49

nie żadnego złomu kupować nie chcę, tylko zauważyłem dość fajne samochody w tych cenach to zainteresowało mnie to w takim razie chciałbym rozważać między volvo v40 bmw e46 po liftingu, lub może jakieś audi bo nie wypowiadaliście się jeszcze na ich temat, tak samo prosiłbym o opinie na temat golfa 5. I jeżeli mieli byście jeszcze jakieś propozycje ciekawe to chętnie bym chciał żebyście napisali ich wady zalety, ceny części itp. A za wyższe podpowiedzi dzięki
grzesiekmtx
Nowicjusz

20 Mar 2011, 13:08

Z Audi to może A6 lub mniejsze A4.
np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów