Jaki kupić samochod do 5tys?

26 Lip 2009, 09:51

Na poczatku pragne sie przywitac na forum jako nowy uzytkownik ;)
A teraz do rzeczy. Mam 5 tysiecy i chce kupic swoje pierwsze auto. Co polecacie?
Choruje na mazde 323f i czy jest sens wogole kupowac cos w tej cenie zeby juz nie dokladac do tego interesu. dobrze jak auto by bylo w gazie, zeby nie wychodzila drogo eksploatacja no i zeby zryw jakis mialo ;)
guziorrr
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

26 Lip 2009, 10:04

no moze byc ciezko za te pieniadze znalesc sensowna Mazde,od siebie Lanos 1.5 8V z gazem rewelka albo Astra I 1.6 8V z gazem rowniez rewelka
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2009, 10:37

Ja znalazlem na autogieldzie Fiata Bravie -1997r,przebieg:200 000km,poj.1600 16v ,LPG-4000zl
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

26 Lip 2009, 11:43

Od siebie dorzucę jeszcze Audi 80, B4 może Ci się uda znaleźć za taką kasę ale na pewno zadbane B3 kupisz a to jest jak może wiesz samochód niezniszczalny, większość egzemplarzy w benzynie ma już założone LPG i bardzo dobrze sobie z nim radzi.
No i ma ocynkowe blachy przez co nie bardzo chce rdzewieć ;)
stasiowski121

26 Lip 2009, 12:11

A nie myślałeś może o renault fuego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sam jestem posiadaczem tego autka i muszę przyznać, że to auto wolne nie jest :wink:
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

26 Lip 2009, 12:33

erykoski5 napisał(a):A nie myślałeś może o renault fuego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sam jestem posiadaczem tego autka i muszę przyznać, że to auto wolne nie jest :wink:

Ma byc tanie w ekploatacji wiec zapewne wszelkie wynalazki j/w odpadaja.
A co do Mazdy 323f, nie znam tego auta, ale jedyne co slyszalem to, to ze duzo lubia palic gazu. Wiec zastanow sie czy nie chcialbys czegos bardziej ekonomicznego.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE
    Powody do dumy mają również inżynierowie odpowiedzialni za stworzenie jednostki V8 2UR-GSE. To wolnossący motor, który jest sercem sportowych Lexusów z ostatnich lat. Dzisiaj jednostkę znajdziemy pod ...
    Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...

26 Lip 2009, 13:54

barol91 napisał(a):od siebie Lanos 1.5 8V z gazem rewelka

weź se chłopie z 2 tygodnie urlopu :twisted:

i jedź do korei do firmy Daewoo
andrewb25

26 Lip 2009, 13:57

no i o co ci chodzi?? ja wlasnie dzieki paru osobom z tego forum dowiedzialem sie ktory silnik jest najlepszy pod gaz w Lanosie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2009, 20:13

andrewb25 to chyba tobie przydałby się urlop.

Do 5tys. lanos to dobra propozycja. 1.5 PB + LPG w hatchbacku , jest całkiem przyzwoity.

B4 w tych pieniądzach przyzwoitego egzemplarza nie znajdziesz.
sqizzy1
Początkujący

27 Lip 2009, 20:10

dzieki za odpowiedzi, a teraz jeszcze takie pytanie co najlepsze by bylo z tych trzech aut: fiat punto, seat ibiza, vw golf III :?:
guziorrr
Nowicjusz

27 Lip 2009, 20:27

moim zdaniem ibiza.punto jak na tak małe auto to duzo pali,golf wbrew pozorom gnije
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

27 Lip 2009, 20:50

ja bym ci polecila forda ka :) male i wydaje mi sie fajne :) ?
paula :)
paulaa
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

27 Lip 2009, 21:03

Gdyby jeszcze nie było tak awaryjne jak jest to mogłoby być nawet fajne.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

27 Lip 2009, 21:05

myslisz ze jest awaryjne? wiesz co szczerze nie wypowiadam sie na ten temat bo nie mam takiego doswiadczenia
mysle ze to zalezy od konretnego auta ze jest dobre albo pechowe a nie od calej serii
np mialam kiedys stycznosc z oplem vectra co w powszechnej opinii jest poodbno fajne a strasznie sie psuł
paula :)
paulaa
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

02 Sie 2009, 12:04

a co sadzicie o hondzie civic? jaki rocznik w tej cenie mozna kupic? patrze po allegro/otomoto itp to drogie sa, a znajomi mowia ze w tej cenie to 95/96 ?
guziorrr
Nowicjusz