Jaki kupić samochód !!!

19 Lip 2008, 20:15

Możecie mi pomóc? Chcę kupić nowe auto,dysponuję kwotą 30 tys pl.
Musi to być auto duże,najlepiej sedan lub kombi.
Oczywiście rocznik powyżej 2000,najlepiej coś w okolicy 2002-2003.
Moc minimum 130KM,najlepiej w LPG.
Auto powinno być dobrze wyposażone,kontrola trakcji czy klima to standard,może skóra.

Pomóżcie i co sądzicie o LPG w tych rocznikach?
centrix41
Nowicjusz

20 Lip 2008, 00:17

Polecam Opla Vectre C 1.9 CDTI :)
Jakbym mial taki hajs to bym sobie kupil.
I spelnia wszystkie Twoje kryteria.
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

20 Lip 2008, 09:14

passat b5 FL ale proponował bym Ci kupic to na dieselku pali mniej wiec wychodzi na to samo co gaz. a w tych nowych silnikach zabardzo ten gaz jest nieodpowiedzni
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

20 Lip 2008, 09:34

Ja proponuje Renault Laguna 1.9dCi ma ona 120 KM i jest bardzo dynamiczna i mało pali jeśli jeździ się do prędkości 110KM/h to pali 4,5 l ropy . Po mieście nie pali więcej niż 6,5 l .Mam takie autko na sprzedaż super wyposażenie i rok 2004 z 10 miesiąca cena wywoławcza 28.500zł . jakbyś był zainteresowany to pisz na priv lub gg 7586685 to podam ci link do aukcji na allegro . A i gazu nie polecam w autkach z takich roczników lepiej wybrać diesla wychodzą jedne pieniądze utrzymania , może nawet taniej
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

20 Lip 2008, 09:39

renault NIE. Ja się przychylę do wampira - passat w TDI będzie ok. :)
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Lip 2008, 09:55

jiGsaw napisał(a):renault NIE. Ja się przychylę do wampira - passat w TDI będzie ok. :)

A niby czemu nie nie rozumiem takiego sposobu myślenia złośliwi ludzie mówią że francuzy są bardzo awaryjne ale to już nie ta era to autko ma 3 lata i jest wcale nie jest awaryjne ma super komfort jazdy i napewno kupiłbym bym fracuskie autko jest ono bezpieczne ponieważ posiada wiele poduszek powietrznych i jest ładne wizualnie . renault ma wielu przeciwników (ja też dopóki sie nie przejechałem tym autkiem też byłem przeciwnikiem ) ale rówież wielu zwolenników . niby czemu jak popatrzymy na ulice to francuskich aut jeździ multum .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

20 Lip 2008, 10:03

Nie chodzi o awaryjnosc...
Zobacz z ktorego roku jest to autko i ile kosztuje juz.
Nie oszukujmy sie francuskie auta szybko z ceny spadaja...
Twoj ma 4 lata i juz kosztuje 28.500, a ile kosztowal na poczatku?
Dla porownania Vectra bedzie kosztowac tyle z 2002 roku...

Co do samego autka nie mam nic przeciwko i slyszalem wiele dobrych opinii.
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

20 Lip 2008, 10:27

Ale za dwa lata to auto nie spadnie wiele na wartości przykładowo teraz laguna z 2002 roku kosztuje w okolicach 24000 tys więc to nie jest duża różnica a jeśli chodzi o cene to na allegro takie laguny też są w cenie 38 tys więc ceny są zróżnicowane . A jeśli chodzi o cene i w niej jest problem to mogę powiedzieć więcej nie ma problemu :P

A jeśli chodzi o passata i lagune to miałem oba auta i lepszy komfort jest w lagunie a passat jest droższy w utrzymaniu wymiana rozrządu w passacie w silniku TDI 116 KM to koszt 1700zł a w lagunie 500zł a passat jest na pompowtrysku który w serwisie jeeden kosztuje 2600zł i ma zawieszenie wielowachaczowe które jest komfortowe ale jak się zepsuje to koszt jego naprawy na jedną stronę to koszt 1500 tys . Passat pali 2 l więcej ogólnie nie polecam
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Lip 2008, 10:44

Duże, przestronne auto? Od razu skojarzenie z Passatem B5 FL. Do tego można polować na jego brata czyli Audi A4.

A oprócz tego Opel Vectra i Toyota Avensis.
Ja zakręciłbym się też koło Toyoty Corolli w kombi, ale nie wiem, czy dla Ciebie to nie jest zbyt małe auto.

Co do Laguny - tak, ale Laguna I generacji. II generacja jest delikatna, nadziana elektroniką. Być może na jakieś równe francuskie i niemieckie drogi jak najbardziej, ale nie na te nasze polskie wertepy.
A jeździ tych francuzów dużo, bo są ładne. Naprawdę można przyczepić się do Renault, Peugeota, czy Citroena, że są awaryjne, ale nie można im zarzucić tego, że są brzydkie, zarówno w środku, jak i na zewnątrz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lip 2008, 10:51

No nie wiem czy są awaryjne ja mam już drugą i nie miałem żadnej awarii ani problemu z tym autem . Moje auto miało robiony przegląd w serwisie 4 tys temu i jest z nim wszystko wporządku
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Lip 2008, 11:17

Piter gadasz juz jak typowy handlarz, smierdzi wiesmiakiem.
Bigstar
Początkujący

20 Lip 2008, 11:30

wiesz co ja nie jestem wiesmiakiem i nie będe cie obrażał na forum bo to jest żałosne a ja nie chce wcale sprzedać temu gościowi auta jak nie ma ochoty to do niczego go nie zmuszę wyrażam swoją opinie jak ci się nie podoba to się nie wypowiadaj na forum . I jeszcze coś tą wypowiedzią nic nie wniosłeś do tematu . Tacy użytkownicy przynoszą wstyd temu forum .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Lip 2008, 13:02

Własnie w taki sposob wypowiadaja sie typowi handlarze. Ich samochody to zawsze igła, cudne auta. Dobrze ze ludzie coraz bardziej znaja sie na samochodach. Sorry za off top.
Bigstar
Początkujący

20 Lip 2008, 15:20

może i tak ale ja nie mam nic do ukrycia mogę nawet jechać do serwisu
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Lip 2008, 17:02

Hej,dziękuje bardzo za pomoc.

Moja decyzja jest taka: Audi A6 Full opcja!! 2.5 TDI V6 150KM 2001r.

Troszke dołożyłem,ale auto robi wrażenie !!

Pozdrawiam
centrix41
Nowicjusz