Rodzinny z charakterem!?!

14 Lip 2008, 18:50

witam!
przesiedziałem godziny w wyszukiwarce i mimo to proszę o pomoc. chciałbym kupić rodzinny samochód ( 4 osoby) do 20 koła. ale też chciałbym żeby ten samochód miał jakiś wygląd. czy można połączyć dobry ekonomiczny z tanimi częściami samochód z jego charakternym wyglądem?po głowie chodzi mi avensis. co wy na to?
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

14 Lip 2008, 18:59

Avensis - może być. Jeśli chodzi o auto z harakterem to brał bym Galanta.
[link do oferty na Allegro wygasł] 2.0 + lpg
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 3.0 + lpg
[link do oferty na Allegro wygasł] - kombi 2.5 v6
Rodri94

14 Lip 2008, 19:51

Ja myslę, że passat bąðź jakaś audica w kombi.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

14 Lip 2008, 20:04

Toyota Avensis w granicach 2000 roku juz kupisz ;)
A ponadto jak zawsze polecam Asterke II ;)
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

14 Lip 2008, 20:35

Też miałem polecić astrę :D myślę też, że świetnym wyjściem byłby seat toledo. Auto według mnie wygląda znakomicie i jednocześnie jest trwałe, np. coś takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

14 Lip 2008, 21:04

Wybaczcie ale moim zdaniem Opel ani VW nie ma charakteru :lol:
Weź pod uwagę Mercedesa lub BMW. To są samochody z charakterem :wink: Popatrz sobie na MB C Klase, za tą cene można znaleźć coś fajnego i zadbanego.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

15 Lip 2008, 08:19

no pięknie!
galant naprawdę prezentuje się świetnie wręcz wulgarnie ale pojemność silnika go dyskryminuje. kto to utrzyma. Astra II wypada w tym towarzystwie najkorzystniej ( najmłodsza z najmniejszym przebiegiem), ale przyznacie że wygląd jest do bólu rodzinny. nie myślałem o seacie a ten podany prezentuje się ciekawie. nikt nie polecił żadnego Francuza. nie polecacie? czy Avensis byłaby dobrym wyborem??
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

15 Lip 2008, 08:42

Jeżeli Galant dla Ciebie ma za dużą pojemność to zostaje Ci Avensis.
Żadnych Francuzów! To są tak zwane "kible". Zrobisz jedną rzecz, popsuje Ci się druga i tak w kółko.

EDIT: O! Znalazłem ładną Primerkę
[link do oferty na Allegro wygasł]
Rodri94

15 Lip 2008, 10:35

Ja polecę Lagunę I lub Peugeota 406 naprawdę fajne samochody.Więcej mogę powiedzieć o 406 bo znam go z doświadczenia znajomych o lagunie mniej.
astro007
Aktywny

15 Lip 2008, 11:44

Jeżeli szukasz rodzinnego autka z charakterem to proponuję Alfę 156 kombi, tylko że te auta cierpią na wiele poważnych bolączek. Nie myślałeś o Hondzie Accord?? Dla mnie auto wygląda świetnie (po 98r) jest niezawodne i duże. Silniki nadają się do gazu, wiem bo mój wujek ma silnik 2.0 z gazem i nie narzeka.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

15 Lip 2008, 11:53

no laguna raczej odpada. a czy w tej cenie kupię accord nie złochaną i do pojeżdżenia?
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

15 Lip 2008, 12:38

Renault Laguna to królowa Lawet :) bo bardzo czesto zawodzi :) Więc dałbym sobie z nia spokój.
Rozważył bym Audi A4 i passata. mitshubishi Galanta też bym sobie odpuścił, części do niego nie są tanie, no i pali jak smok, a stylistyka to rzecz gustu :)
Za 20koła można wyrawać niezłego passata albo Audi....lub ewentualnie jakąś BMW (to juz naprawde autko z klasa, i prestiżem), bardzo gorąco polecam :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

15 Lip 2008, 14:12

królowa lawet he he he dobre. dlaczego boję się passata bmw i mercedesa - bo boję się spać w oknie i patrzeć czy nikt nie podprowadza mojego samochodu.
Higway To Hell
dsm_213
Nowicjusz

15 Lip 2008, 14:19

Dobry system zabezpieczen odcinajacy doplyw paliwa, ubezpieczenie od kradziezy i masz w d**ie czy go kradna, czy nie :)
Belele
Nowicjusz

15 Lip 2008, 14:20

II tak ale nie I. II to się częściej psuła niż jeździła to fakt. Nie rozumiem jednak czemu Polacy tak dziwacznie kupują samochody. Temat złego gustu Polaków był już omawiany na kilku serwisach i zgadzam się z tym w 100 procentach.
astro007
Aktywny