Jaki kurs wordpressa dla chłopaka?

11 Sty 2016, 08:41

Mój chłopak zajmuje się wordPressem, nie wiem dokładnie, co tam robi, ale przyjmuje zlecenia od klientów i je dla nich wykonuje. Nie jest jednak jakimś guru programowania i widzę, że go to frustruje. Niedługo są jego urodziny i pomyślałam, że mogłabym mu po prostu kupić jakiś kurs czy szkolenie dotyczące tej dziedziny. Czy ktoś mógłby mi jakiś polecić?
Jagusia
Nowicjusz

Auto: Audi 80

13 Sty 2016, 11:50

Może kup mu taki kurs: http://strefakursow.pl/kursy/cms/kurs_wordpress_-_tworzenie_wlasnych_wtyczek.html
Dzięki temu nauczy się tworzyć własne wtyczki do WordPressa, na pewno przyda mu się taka umiejętność, jeśli pracuje z tym oprogramowaniem.
Nie jest to też nic trudnego, ale jednak wymaga wprowadzenia i odpowiednio usystematyzowanej wiedzy.
Ja jestem po takim kursie właśnie i powiem ci, że sporo mi dał.
kierowcazlbn
Obserwowany

Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1,4 TDI

24 Sty 2016, 14:02

Ja również pracuję na wordpressie i nie polecam kursu odnośnie tworzenia własnych wtyczek. Jest mnóstwo już gotowych do różnych biznesów/branż. Będzie to dla niego nieprzydatne w tej chwili. Skoro robi strony dla klientów i to go frustruje to lepiej dla niego będzie jak się nauczy jak przerabiać gotowe już szablony. Sam korzystam ze strefy kursów i dużo ciekawego dowiedziałem się w tym: http://strefakursow.pl/kursy/cms/wordpress_-_latwe_tworzenie_responsywnych_szablonow.html Mogę go z czystym sumieniem polecić.
MonsterRB
Nowicjusz

Auto: Audi

26 Sty 2016, 16:00

To nie kurs wordpressa (tego chłopak nauczy się sam) ale PHP. Nic mu nie kupuj, na codeacademy są kursy za darmo :).
ZdzisKa
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Sty 2016, 14:22

To taki kiepski prezent jak ma nic nie kupować :P
MonsterRB
Nowicjusz

Auto: Audi

20 Cze 2016, 14:37

Darmowe kursy odradzam, żaden fachowiec za darmo nie udostępni materiałów. Ja zaczynając swoją przygodę z wordpressem korzystałem z kursów z eduweb.pl. Płacisz niewiele a masz fachową wiedzę z zakresu tworzenia stron. Sporo tego typu portali sprawdzałem i te wydały mi się najbardziej konkretne i przydatne w późniejszej pracy.
damianj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2002
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: toyota auris
Silnik: 1.6 132km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010