Jaki najtanszy lpg do e280 w210?

29 Lip 2014, 11:39

Witam dostałem w rozliczeniu w210 e280 w takim dojechanym stanie ,al,e jest ogolnie sprawny. Potrzeba mi autoktorym bede codziennie jezdził do pracy w 5 osob i wmiare tanio wiec tak sobie pomyslałem o montazu lpg i wyspawaniu calej budy do tego szpachla i niech sobie jezdzi wyglądac nie musi. Auto tak jak mowie jest w miernym stanie i bedzie tylko na dojazdy do pracy wiec nie wstawie mu dobrego gazu i tak sie zastanawialem nad najtansza opcja. Kupic uzywany gaz i dac tylko komus do wstawienia czy kupic nowy jakis najtanszy ? A moze nie sekwencja tylko jakis starego typu ?
vrs2010
Początkujący

Prawo jazdy: 18 11 1992
Auto: Scorpio mk3 2.0 DOHC MSB
Silnik: 2.0 DOHC
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

29 Lip 2014, 14:11

Mercedes musi mieć dobrą instalację żeby dobrze chodził na gazie. Jeżeli silnik jest w miarę niezłej kondycji to lepiej trochę dołożyć i założyć dobrą instalację pod ten silnik niż jakieś badziewie i później rozwiązywać co chwila problemy. Poza tym przy nowej instalacji masz na dwa lata gwarancję więc warto wziąć to pod uwagę.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Sie 2014, 22:14

Miałem kiedyś w210 tylko że E 240 V6, nie wiem czy ty masz tam rzędowy motor czy vałke. Ale ogólnie to nie polecam wstawiać używanego gazu. Te auta potrzebują dobrego gazu aby jeździć. Ogólnie możesz pomyśleć nad BRC, tylko tu cena będzie w okolicach 4 tyś. zobacz też na Lovato Smart. Tu powinieneś się zamknąć w okolicach 3,5 tyś. Zerknij sobie na stronę Energy Gaz, ja tam montowałem swego czasu, może by Ci coś ciekawego doradzili.
Ralsoni
Nowicjusz

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Suzuki Grand Vitara
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...