Jaki nowy SUV z automatem do 160tyś zł - benzyna lub hybryda

19 Cze 2023, 10:35

Rokiko napisał(a):Bardzo często oddanie samochodu w rozliczeniu przy kupnie nowego to dla Nas spora strata

Przerabiałem to wielokrotnie na własnej skórze.
Panda-oferta dealera 17500, poszła za 21500
Lancer-oferta 27000, poszedł za 34000.
Vitara-oferta 38000, poszła za 46000.
Z 2letnim Outlanderem nie byłem nawet na wycenie. Poszedł za jedynie 5 tys taniej, niż dałem za niego w salonie, ale to były specyficzne czasy, brak nowych aut na rynku.
PS. żadnego auta nie sprzedawałem dłużej niż 10 dni.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

20 Cze 2023, 16:16

MotoAlbercik napisał(a):wsiadłem do Sportage. I też sie zawiodłem.

Rokiko napisał(a):Może kwestia wyposażenia bo patrząc na inne podobne modele to w Kii nie jest tak źle. przynajmniej Ja mam takie odczucia.

Nie chodzi mi o wyposażenie, tylko o ilość miejsca - miałem na myśłi to, że fotele wąskie i między przednimi fotelami też miejsca za wiele nie ma. Jest dużo mniej miejsca niż np. w Peugeocie 407 czy jeepie Grand Cheroke - ok, wiem, że to inne auta, ale tu mówimy o SUV-ie, który z reguły powinien mieć więcej miejsca i być wygodny. A w tej Kia poczułem się jak kaczka w klatce. Faktem natomiast jest, że mam swoje gabaryty, ale do mojej 407 mieszczę się i jest wygodnie. To samo w Jeepie - wsiadało się wygodnie i miejsca było całe mnóstwo. Siedziałem, jechałem też pierwszą wersją Kia Ceed i tam też jechało mi się wygodnie. A w tej Kia, to nie wiem co odwalili...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Cze 2023, 07:53

Rzuć okiem na XC40
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

21 Cze 2023, 08:56

Rom33 napisał(a):Rzuć okiem na XC40
Nie wiem czy się załapie na najtańszą wersję w tym budżecie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Cze 2023, 22:23

Dlaczego? Ostanio można było kupić XC40 z rabatem 18%
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

15 Sie 2023, 13:26

Witam.
Bardzo polecam VW Atlas. Jest fenomenalny.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

4procars
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Tory testowe Toyoty
    Prototyp każdego modelu Toyoty pokonuje co najmniej milion mil, nim trafi na taśmę produkcyjną. Większość testów odbywa się na torach w Belgii, Japonii i USA. Przedstawiamy miejsca, gdzie auta Toyoty są poddawane ekstremalnym ...